Beşar Esad: Suriye’de durum iyileşmeye devam ediyor, terörist gruplar geri çekiliyor

uriye Devlet Başkanı Beşar Esad, emperyalist müdahale sonrası ülkesinde çıkan savaşın durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

Beşar Esad: Suriye’de durum iyileşmeye devam ediyor, terörist gruplar geri çekiliyor

Hindistan televizyon kanalı Wion TV’ye röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, emperyalist müdahale sonrası ülkesinde çıkan savaşın durumuna dair açıklamalarda bulundu.

Ülkesindeki durumun geçmişe kıyasla çok daha iyi durumda olduğunu belirten Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinin İslamcı gruplara karşı askeri anlamda üstünlük kurduğunu ifade etti. İslamcı grupların geri çekildiklerini ve kontrol ettikleri bölgelerin hızla daraldığını belirten Beşar Esad, askeri anlamdaki mücadelenin bir benzerinin ideolojik anlamda da verilmesi gerektiğinin öneminin altını çizdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İslamcı örgütlere karşı ideolojik mücadelenin, yakın ve uzun vadede Suriye’yi bekleyen en önemli zorluk olarak tanımladı.

Ülkesindeki İslamcı örgütlerin Türkiye, Katar, Suudi Arabistan ve Batılı ülkelerden aldığı desteğin azaldığını kaydeden Beşar Esad, terörizmin günümüz dünyasının en önemli sorunlarından birisi olarak niteledi.

ABD’nin ve ABD Başkanı Donald Trump’a da değinen Beşar Esad, ABD’deki esas problemin tek bir kişi değil, politik sistemin kendisini olduğunu belirtti. ABD’deki başkanların “karar verici” değil, farklı çıkar gruplarının ve lobilerin “uygulayıcısı” olduğunu ifade etti.

Hindistan’ın Suriye konusundaki tutumuna da değinen Beşar Esad, Hindistan’ın sergilediği pozisyonun uluslararası hukuka ve insanlık değerlerine uygun olduğunu belirtti.  Hindistan da dahil olmak üzere, Batılı ülkelerin dünyadaki bütün ülkelere Suriye halkına dönük ambargo uygulaması konusunda baskı yaptığını kaydeden Esad, Hindistan’ın buna rağmen bu baskılara boyun eğmediğini de belirtti.