Berlin'de Siemens işçilerinden protesto gösterisi

Berlin'de bir araya gelen Siemens işçileri, 6 bin 900 işçinin işten atılacak olmasını protesto etti.

Berlin'de Siemens işçilerinden protesto gösterisi

Berlin’de bir araya gelen Siemens işçileri, 6 bin 900 işçinin işten atılacak olmasını protesto etti.
Siemens’in 6 bin 900 çalışanını işten atacağını açıklamasının ardından başlayan protesto gösterileri bugün başkent Berlin’de devam etti. Siemens Genel İşleri Temsilciliği toplantısının yapılması dolayısıyla düzenlenen gösteriye Almanya genelinden 2 bin kişi katıldı.

Sabahın erken saatlerinden Spandau’da bulunan dinamo işletmesi önünde toplanmaya başlayan işçiler daha sonra araba konvoyu oluşturarak eyleme başladı. Eylem dolayısıyla bir çok ilçede uzun araç kuyrukları oluştu. Neukölln ilçesinde bulunan ve temsilciler toplantısının yapıldığı otelin önüne kadar arabalarla giden işçiler burada kendilerini bekleyen 2 bin çalışanla birleşti.

“Taş devri kapitalizmi asosyaldir”

IG Metall sendikasının çağrısıyla Almanya’nın değişik kentlerinden gelen işçi temsilcileri ve işçiler, otelin önünde ellerindeki pankart ve dövizlerle Siemenst tekeli yöneticilerine işten atma kararının derhal geri çekilmesini istediler.

IG Metall Berlin Şube Başkanı Klaus Abel burada yaptığı konuşmada, “Taş devri kapitalizmi asosyaldir. Kendimizi savunacağız, öfkemizi ifade edeceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Siemens tarafından işten atılacak 6 bin 900 çalışanın yarısı Almanya’daki fabrikalardan çıkarılacak. Leipzig ve Görlitz’deki fabrikalar ise tamamen kapatılacak ve 920 işçi işten atılacak.

“İşçileri kaderleriyle başbaşa bırakmayacağız”

Öte yandan, dün yayınlanan Süddeutsche Zeitung’a açıklamalarda bulunan IG Metall Sendikası Genel Başkanı Jörg Hofmann, Siemens’teki işten atmalara karşı olağan şekilde ayaklanacaklarını söyledi. Zeitung, “İşçileri kaderleriyle başbaşa bırakmayacağız. Çaremiz kalmazsa greve başvuracağız” dedi.