"Berkin'i vuran polisin, savunmasını gözümüzün içine bakarak yapmasını istiyoruz"

Gezi Parkı direnişinde İstanbul Okmeydanı'nda 16 Haziran 2013'te kafasına polisin ateşlediği gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü celsesi görüldü. Dava dosyasına, olaya ilişkin görüntüler üzerinde iyileştirme yapıldığı belirtilen TÜBİTAK raporu ulaştı.

Gezi Parkı direnişinde İstanbul Okmeydanı’nda 16 Haziran 2013’te kafasına polisin ateşlediği gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin davanın üçüncü celsesi görüldü. İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, “Olası kasıtla öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle tutuksuz olarak yargılanan sanık polis F.D. Van’dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Ancak Van’da elektrik kesintisi nedeniyle SEGBİS bağlantısı bir süre yapılamadı.

Davaya ilişkin en önemli detaylardan birisi de dava dosyasına ulaşan, olaya ilişkin görüntüler üzerinde iyileştirme yapıldığı belirtilen TÜBİTAK raporuydu.

Ece Zereycan’ın Tele 1’deki Gün Bitiyor programına telefonla bağlanan Sami Elvan konuyla ilgili şunları kaydetti;

“Adliyeye gittiğimizde dört bir tarafı sarılmıştı. Adliyeye gittiğimizde bize uygulanan baskının neden olduğunu anlayamadık. Çünkü biz kötü hiçbir şey yapmadık.
Bu devlet adına siyasi bir dava, bizim için değil. Bizim çocuğumuzu vuran polis değil, emri verenler de yargılanmalı diye düşünüyorum. Ben bu davadan bir şey beklemiyorum. Bu dava yalnızca Berkin’in davası değil. Bu davadan yargılanan polis ceza almalı, almalı ki bir daha hiç kimsenin çocuğunun başına böyle bir şey gelmesin. Biz çocuğumuzun geri gelmeyeceğini zaten biliyoruz.
İlk görüntüler Ulusal Kriminal Büro’ya verildi, ardından Adli Tıp’a, ardından Jandarma Kriminal Büro’ya gönderildi. Bize gelen görüntüler bozulmuştu. Bu kişinin savunmasını bizim gözümüzün içine bakarak yapmasını bekliyoruz. Berkin’i vuranın kim olduğunu, sağır sultanlar dışında herkes biliyor.”