Berkin Elvan için adalet arayışı: Davanın üçüncü duruşması görülüyor

2013 Haziran Direnişi'nde başına gelen gaz fişeğinin ardından komaya girerek yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın davasında üçüncü duruşma yapılıyor. 

Berkin Elvan için adalet arayışı: Davanın üçüncü duruşması görülüyor

2013 Haziran Direnişi’nde başına gelen gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın davasında üçüncü duruşma yapılıyor. 

Duruşma öncesinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi çevresini ablukaya alan polisler, adliyenin karşısında büyük bir arama noktası kurarak, meydana giren çıkan herkesi defalarca kez aradı.

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Babası Sami Elvan, Haziran Direnişi’nde hayatını kaybedenlerden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi Sarısülük duruşmayı izlemek için adliyeye geldi.

Duruşma İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Adliye giriş sırasında sıkı bir aramadan geçirilen izleyiciler mahkeme koridorunda da aramaya tabi tutuldu. Saat 10.30’da ise duruşma salonunun kapısı açıldı ve avukatlar ile izleyiciler salona alınmaya başlandı.

Sanık polis adliyeye getirilmedi

Duruşmada ilk olarak kimlik kontrolü yapıldı. Ardından da sanık polis memuru Fatih. D’nin duruşmaya getirilmediği ve ifadesinin, SEGBİS’le alınacağı açıklandı.  Van Ağır Ceza’ya SEGBİS bağlantısında sorun olduğu için 15 dakika ara verildi.