Belediyeye 'FETÖ' operasyonu sonrası Melih Gökçek'ten açıklama

AKP-Cemaat ortaklığının belediye ayağındaki 'sembol' isimlerinden Melih Gökçek'ten açıklama geldi.

Belediyeye 'FETÖ' operasyonu sonrası Melih Gökçek'ten açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik bu sabah yapılan ‘FETÖ’ operasyonunu sonrasında AKP-Cemaat ortaklığının belediye ayağındaki ‘sembol’ isimlerinden Melih Gökçek’ten açıklama geldi.

Ankara’da Gülen Cemaati’ne bağlı okul, yurt ve ‘hayır’ kurumlarına verdiği destekleri bizzat dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından “parsel parsel sattı” ifadeleriyle açıklanan Gökçek, bu sabah yapılan ve aralarında AKP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu’nun da bulunduğu 61 kişinin gözaltına alındığı operasyonun ardından sosyal medya hesabından ‘teşekkür’ açıklaması yaptı.

“FETÖ’nin siyasi ayağı” tartışmaları AKP içinde de giderek alevlenirken gözlerin çevrildiği isimlerden biri olduğu bilinen Gökçek, bugün gözaltına alınanlardan 39 kişinin belediyeyle ilişkisinin olmadığını söylerken, 22’sinin ise ‘alt düzey’de olduğunu öne sürerek kendini savunmaya çalıştı.

Gökçek’in açıklamaları şöyle:

1️⃣SON DÖNEM BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİKDEN SONRA GÖREVDE OLAN ÜST DÜZEY PERSONELİN TAMAMINI GÖREVDEN ALDIM.

2️⃣DARBE TEŞEBBÜSÜ SONRASI BÜYÜKŞEHİRDEN 218,EGO’DAN 24,ASKİDEN 71,ŞİRKETLERDEN 59, EK DERSLİ 20 KİŞİ TOPLAM 392 KİŞİ AÇIĞA ALINDI.

3️⃣AÇIĞA ALINAN PERSONELLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA BİLDİRİLDİ VE BAKANLAR KURULU KARARIYLA İŞLEMLERİ BİTENLERİN İLİŞİĞİ KESİLDi.

4️⃣EN SON BUGÜN ANKARA BAŞSAVCILIĞI TARAFINDAN BAYÜKŞEHİR VE BAĞLI KURULUŞLARINDA BYLOCK KULLANAN 61 KİŞİYİ SAVCILIKÇA GÖZ ALTINA ALDI.

5️⃣GÖZALTINA ALINAN 61 KİŞİNİN 23’Ü AÇIKTA VEYA İHRAÇ EDİLMİŞ,13 KİŞİ AYRILMIŞ,3 EMEKLİ,22 KİŞİ İSE ALT DÜZEY GÖREVDE

6️⃣BU OPERASYON DOLAYISIYLA SAVCILARIMIZA,EMNİYET GÜÇLERİMİZE  VE FETOYLA MÜCADELEDE KARARLI OLAN HÜKÜMETİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ.

7️⃣BELEDİYEMİZDE TEK BİR FETOCU KALMAYINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEKTİR…

http://gazetemanifesto.com/2017/03/29/utanmazligin-afisi-sokaklarda-melih-gokcek-fetoyu-sola-bulastirma-pesinde/