Belediyede usulsüzlük haberini yapan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı

Kayyım atanan Silvan Belediyesi’nin 27 Temmuz’da yaptığı ihaleyi, 3 Ağustos’ta “Silvan Belediyesi’nde usulsüzlük iddiası” başlığıyla duyuran gazeteci Ferhat Parlak hakkında kayyım ve Silvan Kaymakamı Adem Çelik suç duyurusunda bulundu. Şikayet sebebi: Kamu itibarı, kamu kurum ve yetkililerini karalama Parlak’ın, Silvan Belediyesi ile ilgili yaptığı usulsüzlük haberi kısa sürede birçok sosyal medya hesabı, ajans ve gazete... View Article

Belediyede usulsüzlük haberini yapan gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı

Kayyım atanan Silvan Belediyesi’nin 27 Temmuz’da yaptığı ihaleyi, 3 Ağustos’ta “Silvan Belediyesi’nde usulsüzlük iddiası” başlığıyla duyuran gazeteci Ferhat Parlak hakkında kayyım ve Silvan Kaymakamı Adem Çelik suç duyurusunda bulundu.

Şikayet sebebi: Kamu itibarı, kamu kurum ve yetkililerini karalama

Parlak’ın, Silvan Belediyesi ile ilgili yaptığı usulsüzlük haberi kısa sürede birçok sosyal medya hesabı, ajans ve gazete tarafından kullanıldı. Bu durumdan rahatsız olan kayyım Adem Çelik, 15 Ağustos Salı günü Parlak hakkında Silvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Kamu kurumu ve yetkililerini karalama”, “Kamu itibarını zedeleme”, “Kamu düzenine olan güveni zayıflatma” gerekçeleriyle maddi ve manevi tazminata mahkum edilmesi için suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Parlak ise hakkında yapılan suç duyurusuna, “Kurumun itibarını düşünen kayyumun, 85 bin nüfusluk bir ilçeyi yakından ilgilendiren ‘Silvan Belediyesi’nde usulsüzlük iddiası’ başlıklı haberi hakkında açıklama yapıp kamuoyunu bilgilendirmesi gerekiyor” diyerek tepki gösterdi.