Belediye Başkanı belediye güvenlik görevlisini taciz etmiş

İzmir’in Dikili ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu söyleyen belediye güvenlik görevlisi 33 yaşındaki Deniz Canpolat, 4 ay önce geri çektiği şikayetini yineledi.

Belediye Başkanı belediye güvenlik görevlisini taciz etmiş

İzmir’in Dikili ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu söyleyen belediye güvenlik görevlisi 33 yaşındaki Deniz Canpolat, 4 ay önce geri çektiği şikayetini yineledi. İçişleri Bakanlığı ile İzmir Valiliği’ne şikayet dilekçesi veren Canpolat, ilk şikayetini geri çekme nedenini, ‘işten atılma korkusu’ olarak açıkladı.

Taciz iddiasını yalanlayan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun yaptığı açıklamada olayın bir kumpas olduğunu iddia etti:

‘Taciz iddiasını kabul etmiyorum, kumpas’

“Şu çok iyi bilinmelidir ki her zaman işini kentine ve kentlisine en iyi şekilde hizmet verebilmek için yapmakta ve kamu yararına hizmet etmekte olan şahsım asla bu oyunlara ve kumpaslara boyun eğmeyecektir. Her zaman dürüstlüğün ve ahlakın yanında olduğumu belirtir, sözde taciz olayına ilişkin ortaya atılan haksız iddiaları kabul etmediğimi bir kez daha kamuoyuna bildiririm. Şahsımı karalamaya, itibarımı zedelemeye yönelik yapılan bu linç girişiminin siyasi emel ve beklentileri olanlar tarafından tezgahlandığı kesindir.”

Açıklamasında suçlamaların yalan olduğunu söyleyen Tosun, Deniz Canpolat’ı sert bir şekilde uyardığını kabul etti:

‘Tarafımdan sert bir şekilde uyarılmıştır’

“Çünkü bahse konu tarihte adı geçen personel görevini yapmadığı için tarafımdan sert bir şekilde uyarılmıştır. Kanımca sert bir şekilde uyarmamı hazmetmeyen bu şahıs, ilçede siyasi çıkarlarını düşünen kişi ve gruplarla işbirliği yapıp tarafıma böyle bir iftira atmaktadır. Dikili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve takipsizlik kararı verilen soruşturmanın dosyasında o gece yaşanılanların tek tanığı olan Buğra Akın’ın verdiği ifadelerde olayın bir taciz olayı olmadığını, aksine kaçak bandrolsüz kitapları toplaması gerekirken toplamayıp, görevini yapmayan zabıta yardımcı personelinin uyarılması olayı olduğunu net olarak ortaya koymaktadır.

Yine bu konunun taciz olayı olmadığı, görevini yapmayan personelin uyarılması konusu olduğunu net olarak ortaya çıkaran Çandarlı Jandarma Komutanlığının 17 Temmuz 2017 saat 20.00’de tuttuğu tutanak elimizdedir. Kamera kayıtları kesilerek servis yapılmıştır. Kendimden bir şüphem olsa şeffaf davranmam ve görüntülerin erişimini engellerdim. Ayrıca bahse konu kamera kayıtları incelendiğinde şahsa karşı elimi uzatarak gelip sizin elinizden tutup ben mi işlem yaptıracağım kendiniz yapamıyor musunuz dediğimi gösteren reflekste net olarak ortadadır. Yine görüntülerde göründüğü gibi şahısta, tacize uğradığını ortaya koyan bir ruh hali, ağlama ve kıyafetlerinde herhangi bir değişiklik durumu mevcut değildir. Şahsın ortaya koyduğu durum tarafımca yapılan uyarıya verdiği tepkidir. Bu konu ile ilgili bir diğer önemli nokta da olayın olduğu iddia edilen gün ile şikayet tarihi arasında uzunca bir süre vardır. Kanımca bunun sebebi de şahsıma yapılan bu kumpas için art niyetli kişilerin kendilerine ortam ve zaman kazandırma çabasıdır.

‘Özür dilememin sebebi şahsa sert bir şekilde bağırmamdır’

Ben Dikili ilçesinde 17 yıldır veteriner hekim olarak görev yaptım. Girmediğim ev, damına uğramadığım, sofrasına oturmadığım üretici ve çiftçi yoktur. Tüm halkımız tarafından karakterim iyi bilinmektedir. Bahse konu ses kayıtlarında kesilip servis edilen konuşmalardaki özür dilememin sebebi özellikle zabıta müdürümden gelen telkinlerdir. Bende insani bir reflekste bulunup, çalışma arkadaşlarımı kırmamak için davetlerine icabet ettim ve konuyu kapatmak ayrıca şahısların başkan sarhoştum özür dilesin konuyu kapatalım dedikleri için ve konunun çok uzamaması için özür diledim. Özür dilememin asıl etkeni de o gece şahsa sert bir şekilde bağırmamdır”

İşten atıldı

Dikili Belediyesi’nde taşeron kadroda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Deniz Canpolat, geçen 17 Temmuz’da Dikili Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Tosun’un belediyenin Çandarlı Ek Hizmet Binası’ndaki odasında, 40 gün önce kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Canpolat, 22 Temmuz’da da şikayetini geri çekti.

Belediyede 3.5 yıl görev yapan Deniz Canpolat, belediyenin Destek Hizmetleri biriminde çalışan kardeşi ile birlikte 27 Kasım’da işten çıkarıldı. Canpolat, hem kendisinin hem de kardeşinin belediyedeki işinden çıkartılması üzerine biz kez daha harekete geçti. Avukatı aracılığıyla, Belediye Başkanı Tosun hakkında Dikili Kaymakamlığı’na, İzmir Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na başvurdu, yasal süreç başlattı.