Bekir Bozdağ'a göre Zafer Çağlayan Türkiye'nin çıkarını korumuş

Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada: "Sayın Bakan bu dönemde Türkiye'nin çıkarlarını korumuştur. İddianameyi hazırlayan savcı bilgisayarda oynarken bazı kısımları unutmuş belli" dedi.

Bekir Bozdağ'a göre Zafer Çağlayan Türkiye'nin çıkarını korumuş

Hükümet’ten eski bakan Çağlayan hakkında ABD’de tutuklama kararı çıkarılmasına ilişkin bir değerlendirme geldi. Adalet Bakanı Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bunun bir ‘kumpas’ olduğunu öne sürerek, “Sayın Bakan bu dönemde Türkiye’nin çıkarlarını korumuştur. ” diye konuştu.

Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiler hukuka uygun. Ulusal ve uluslararası hukuka aykırı bir işlem yoktur. Türkiye’nin bütün ticari işleri hukuka uygundur, suç teşkil eden bir durum yoktur. Sayın Bakanımızın işine karıştığı durum şu: 17-25 Aralık sürecinde FETÖ’nün yapmak istediğini Amerikan yargısı ile gerçekleştirmeye çalışmaktır. Bildiğiniz gibi sahte belgelerle bir hukuk darbesine teşebbüs edildi ve değerlendirerek takipsizlik kararı verilmiştir. TBMM Komisyonu araştırmış ve Yüce Divan’a göndermemiştir. Türkiye bunu es geçmemiştir. Durumu hem yargı hem TBMM değerlendirmiştir. Bunun bir kumpas olduğu gün gibi ortadadır. New York Bölge Eyalet Başsavcısının elindeki belgeler FETÖ tarafından kendilerine iletilmiştir. Ben soruyorum: FBI yetkilsi bu belgeleri kimden aldı?”

“Sayın Bakan bu dönemde Türkiye’nin çıkarlarını korumuştur. Yasalara uygun bir şekilde görevini yapmıştır. Ortada delil yok, uydurma şeyler var. İddianameyi hazırlayan savcı bilgisayarda oynarken bazı kısımları unutmuş belli. “