Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu Türk ekonomisine darbe yapmıştır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu Alman Focus dergisine verdiği mülakat nedeniyle sert sözlerle hedef aldı.

Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu Türk ekonomisine darbe yapmıştır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Alman Focus dergisine verdiği mülakata ilişkin, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklama Türk ekonomisine ve Türk turizmine büyük bir darbedir” dedi.

Çankaya Köşkü’nde, MÜSİAD üyesi patronları kabul eden Bozdağ, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Focus dergisine verdiği mülakata ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, CHP liderini sert sözlerle hedef aldı.

Bozdağ’ın sözleri şöyle:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bu açıklama, Türk ekonomisine ve Türk turizmine büyük bir darbedir. Büyük bir dinamit koymuştur, bomba atmıştır. Röportajı okuduğunuz zaman Focus dergisi yetkilisinin sorduğu soruların, Almanya’nın Türkiye’ye dönük eleştirileri konusunda Almanya’nın beklediği cevapları almak için sorulmuş sorular olduğunu çok net görüyorsunuz ama ne gariptir ki bu sorulara Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin anamuhalefet partisi gibi değil de Almanya’nın arzu ettiği cevapları, onların arzu ettiğinden de daha iyi şekilde vermiş ve Almanya’daki bazı çevrelerin Türkiye aleyhine oluşturdukları algı operasyonuna yalancı şahitlik yapmıştır. Bu algı operasyonuna destek vermek anamuhalefet partisine yakışmaz.”

CHP yalanlamıştı

Alman Focus dergisinden Frank Nordhausen’ın sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun “ülkede can ve mal güvenliğinin olmadığını söylediği” iddia edilmişti.

Daha sonrasında ise CHP Genel Merkezi, bu iddiayı yalanlayarak Alman Focus dergisine bir tekzip metni gönderileceğini açıklamıştı.