Bekir Bozdağ: İsrail'i CHP tanıdı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis'te yaptığı konuşmada İsrail'i ilk olarak CHP'nin tanıdığını söyledi.

Bekir Bozdağ: İsrail'i CHP tanıdı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TBMM’de yaptığı konuşmada “İsrail’in bağımsız, egemen bir devlet olarak tanınması ne zaman oldu? 1949’da olmadı mı? Yalansa “yalan” deyin. Peki, o zaman kimdi hükümet? Cumhuriyet Halk Partisiydi” dedi.

Bozdağ, bütçenin tümü üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada Kudüs konusu ile ilgili konuşurken sözü CHP’ye getirerek, “Şimdi bir gerçek var, ben net söyledim, İsrail’in bağımsız, egemen bir devlet olarak tanınması ne zaman oldu? 1949’da olmadı mı? Yalansa “yalan” deyin. Peki, o zaman kimdi hükümet? Cumhuriyet Halk Partisiydi.” dedi.

İsrail’le ‘normalleşme’ anlaşması çerçevesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Giderken bana mı sordunuz?” diyerek tarihe geçen sözlerini ve Mavi Marmara Katliamı’nda ölen Türk vatandaşlarının davasının düşürülmesini unutan Bozdağ, “Ne oldu Mavi Marmara gemisi olayı olduktan sonra? Türkiye’den özür dilendi mi? Dilendi. Tazminat kabul edildi ve ambargonun hafifletilmesi de kabul edildi. Bir yandan tanıyan, bir yandan da özür dileten tazminat ödettiren bir hükümet. İkisi kıyas kabul edilmez” diye konuştu.