Bekir Bozdağ: Başıma bomba atıldı ama inandıramıyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlarla ilgili gerçekleri anlatmakta zorlandığından yakındı.

Bekir Bozdağ: Başıma bomba atıldı ama inandıramıyorum

AKP ile Gülen Cemaati’nin ortaklığı konusunda, Fethullah Gülen ve Gülen Cemaati’ne yönelik farklı ortamlardaki övgü dolu sözleriyle sembol haline gelen isimlerden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlarla ilgili gerçekleri anlatmakta zorlandığından yakındı.

Ankara’da ‘Fotoğraflarla 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ sergisini gezen. Bakan Bozdağ, fotoğraflar hakkında bilgi aldıktan sonra darbe girişimine ilişkin yargılamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bozdağ “Ben, Meclis’te bomba yemiş birisiyim. Başıma bomba atıldı konuşurken. Ben, bunu anlatamıyorum; ama bombayı atan alçaklar ‘O bombayı biz atmadık’ diye anlatabiliyor ve inandırıyor.” dedi.

Türkiye’nin ‘planlı bir algı operasyonuyla karşı karşıya olduğunu’ öne süren Bozdağ, “Yalanlar, iftiralar daha çok kabul görüyor. Biz, doğru olan şeyi anlatmakta zorlanıyoruz. Ben, Meclis’te bomba yemiş birisiyim. Başıma bomba atıldı konuşurken. Ben, bunu anlatamıyorum; ama bombayı atan alçaklar ‘O bombayı biz atmadık’ diye anlatabiliyor ve inandırıyor. Benim bulunduğum yerle bombanın düştüğü yer arası 15-20 metre, bu tarafa düşmüş olsa bugün sizin huzurunuzda belki olmayabilirdim. 80 milyon yaşadı bunu. Bu kirli algı operasyonu konusunda, bütün dostlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Türkiye’ye karşı adil ve objektif olun. Bütün dünyadan, yönetimlerden, parlamentolardan, uluslararası örgütlerden, medyadan bizim istediğiniz tek şey bu. ‘Bizden yana taraf olun’ demiyoruz. Türkiye’de olup bitenlere karşı işin gerçeği neyse onun üzerine konuşalım.” ifadelerini kullandı.