Bekir Bozdağ: 16 Nisan'a kadar Erdoğan'a hakaret etmeme orucu tutuyorlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "16 Nisan'a kadar Tayyip beye hakaret etmeme orucu." tutuyorlar dedi.

Bekir Bozdağ: 16 Nisan'a kadar Erdoğan'a hakaret etmeme orucu tutuyorlar

Başkanlık sistemi kampanyaları kapsamında Çorum’da bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’ye yüklenerek “16 Nisan’a kadar Tayyip beye hakaret etmeme orucu.” tutuyorlar dedi.

Bakan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Necmettin Erbakan anmasına gitmesine gönderme yaparak “Saadet Partililerin oyuna ihtiyaç duymasa gitmezdi” ifadelerini kullandı.

Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Eğer bu halk oylaması olmasa Saadet Partililerin oyuna ihtiyaç duymasa herhangi bir güç Kılıçdaroğlu’nu Erbakan hocamızın anma toplantısına gönderebilir miydi? Gönderemezdi. Dua ettirebilir miydi Erbakan hocaya? Ettiremezdi. Size sizin yüzünüz suyunuz hürmetine dua ediyor. Milletin oyu var. ‘Saadet Partililer aman bize oy versin’ diye bunu yapıyorlar. Şimdi ‘aman Tayyip beye hakaret etmeyin’ diyorlar. ‘Sayın Cumhurbaşkanı deyin. Sayın Recep Tayyip Erdoğan deyin’ diyorlar. Ne için sevdiklerinden mi? Hayır. 7-24 sövüyorlar. ‘Peki niye’ diyor. ‘Aman Tayyip beyi seven çok toplumda, şimdi biz bu dili kullanırsak sevenler incilir ‘hayır’ verecekken kızar ‘evet’e döner. Aman ha 16 Nisan’a kadar oruç tutuyorlar. Tayyip beye hakaret etmeme orucu. Onu da milleti aldatmak için yapıyorlar.”

“Avrupa ‘Hayır’ istiyor”

Bekir Bozdağ, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının üzerinde baskı kurulduğunu ve sandığa gitmesinin engellenmek istediğini öne sürdü. Herkesin tüm dikkatiyle Türkiye’yi takip ettiğini iddia eden Bozdağ, şöyle devam etti:

“Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının üzerinde baskı kuruyorlar ki sandığa gitmesin. Korkutarak sindirerek sandığa gitmesini engellemek istiyorlar. Öte yandan da sandığa giden olursa da ‘evet’ değil ‘hayır’ versin istiyorlar. Bu işin ne kadar doğru olduğunu görmemiz için bu bile yeter. Bütün Avrupa hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor. Terör örgütlerine her gün ev sahipliği yapıyorlar. PKK’lılar orda, DHKP-C’liler orada, darbeciler, FETÖ’cüler orada. Kim Türkiye’ye düşmanlık ediyorsa hepsi orada himaye ediliyor. Ama öte yandan da bakıyorsunuz Türkiye’nin iyiliğini düşünüyor bu beyfendiler.”

Avrupa peş peşe raporlar yayınlayacak

Venedik Komisyonu rapor hazırlasa bile Türkiye’nin içişlerine karışmanın, kimsenin hakkı ve yetkisi olmadığını belirten Bakan Bozdağ, “Önümüzdeki günlerde göreceksiniz Avrupa’nın bir çok birimi Türkiye’deki bu hükümet sisteminin aleyhine raporlar yayınlayacaklar peşpeşe. Neden? Milletin zihnini karıştırmak için raporların hepsi CHP’den ve HDP’den kopya. Hepsi siyasi rapor” dedi.