Batı Şeria’da İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında arbede

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Kusra beldesine düzenlediği baskın sırasında askerler ile Filistinli gençler arasında çıkan arbedede 2 kişinin yaralandığı, 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kusra Belediye Meclis Üyesi Abdulazim el-Vadi, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir çiftçiyi vurarak öldürmesi üzerine Filistinlilerin 19 Yahudi yerleşimciyi bir mağarada alıkoyduğunu söyledi.... View Article

Batı Şeria’da İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında arbede

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Kusra beldesine düzenlediği baskın sırasında askerler ile Filistinli gençler arasında çıkan arbedede 2 kişinin yaralandığı, 3 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kusra Belediye Meclis Üyesi Abdulazim el-Vadi, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde bir grup Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir çiftçiyi vurarak öldürmesi üzerine Filistinlilerin 19 Yahudi yerleşimciyi bir mağarada alıkoyduğunu söyledi.

Olayın ardından İsrail askerlerinin beldeye baskın düzenlediğini belirten Vadi, “Baskına mani olmak isteyen bölge sakinleri ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Bu sırada 2 Filistinli İsrail askerlerinin kullandığı gerçek ve plastik mermilerle yaralanırken 3 Filistinli de gözaltına alındı. Onlarca Filistinli atılan göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.” dedi.

Vadi, Filistinliler tarafından alıkonulan 19 Yahudi yerleşimcinin ise İsrail askerleri tarafından teslim alındığını aktardı. Yahudi yerleşimciler Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi. Öte yandan İsrail askerlerinin korumasındaki bir grup Yahudi yerleşimcilerin, Nablus’ta bazı Filistinlilerin evlerine baskın düzenlediği belirtildi.

Asira el-Kıbliya Beldesi Meclis Başkanı Hafız Salih, Yitzhar’da ikamet eden bir grup Yahudi yerleşimcinin, İsrail askerleri denetiminde beldedeki Filistinlilere ait bazı evlere baskın düzenlediğini ifade etti. Bölge halkının baskını engellemeye çalışması üzerine taraflar arasında arbede yaşandığını aktaran Salih, İsrail askerlerinin olaya göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale ettiğini söyledi.

Salih, çok sayıda Filistinlinin gazdan etkilendiğini, Yahudi yerleşimcilerin taşlı saldırısına maruz kalan evlerde ise hasar oluştuğunu aktardı. Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Kusra beldesinde sabah saatlerinde Mahmud Avde (48) isimli bir Filistinli, kendisine ait arazide çalıştığı sırada Yahudi yerleşimciler tarafından göğsünden vurularak öldürülmüştü. Filistin Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, söz konusu saldırı “vahşice” olarak nitelendirilmiş ve en güçlü şekilde kınanmıştı.