Başkanlıkta ikinci tur öncesi Meclis'e AKP zırhı: Halka açık bahçe bile kapatıldı

Başkanlık teklifinin ikinci tur görüşmeleri öncesinde TBMM yerleşkesinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Başkanlıkta ikinci tur öncesi Meclis'e AKP zırhı: Halka açık bahçe bile kapatıldı

Yarın ikinci tur oylamalarına geçilecek başkanlık teklifi görüşmeleri öncesinde TBMM yerleşkesinde güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

‘Önlemler’ çerçevesinde Meclis’in halka açık olan ön bahçesi aşama aşama kapatıldı. Önce bahçenin İçişleri Bakanlığı’na bakan tarafına bitkilerden çit yapıldı ve arkasına tel örgü örüldü.

Bununla da yetinilmedi, Şeref kapısının hemen önündeki merdivenler, polislerin eylemlerde kullandığı çelik bariyerlerle kapatıldı.

Yeni güvenlik önlemleri kapsamında, Çankaya kapısından sadece protokol giriş yapacak. TBMM’de görev yapan basın mensuplarının araçları sadece Güvenlik kapısından alınacak. Anayasa değişikliği görüşülmeleri nedeniyle gece-gündüz mesai süren TBMM’deki yeni güvenlik önlemleri, bugünden itibaren yürürlüğe konuldu.

Çalışmalar, süresince TBMM’ye ziyaretçi alınmayacak. TBMM kampüsüne giriş yapılan üç kapıda da güvenlik önlemleri arttırıldı.

Yapılan açıklamalarda bu önlemlerin alınmasına gerekçe olarak, ‘son günlerde artan suikast ve eylem ihbarları’nın gösterildiği bildirildi.