Başkanlığa 'Süleyman Soylu' garantisi: Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Trabzon'un Maçka ilçesinde başkanlık sistemini anlatmaya çalıştı.

Başkanlığa 'Süleyman Soylu' garantisi: Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır Silvan’da AKP İlçe Başkanı’nın kendisini yanlışlıkla “Kaosun, terörü mimarı” olarak takdim ettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Evet’ propagandası için gittiği Trabzon’un Maçka ilçesinde başkanlık sistemini anlatmaya çalıştı.

Başkanlık sistemiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “güçlü bir sistem” kuracağını söyleyen Bakan Soylu, “Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

Soylu’nun konuşmasındaki ilgili bölüm şöyle:

“Bizden önceki nesillerin çektiğini, bizden sonra gelecek nesiller çekmesin istiyoruz. Diyorlar ki, ‘Tayyip Erdoğan için tamam da ondan sonra ne olacak?’ Tam da bu işte. Tayyip Erdoğan tecrübesiyle, bilgisiyle, güveniyle, cesaretiyle, milletle olan iradesi ve muhabbetiyle birlikte sistemi kuracak. Öyle bir sistem kuracak ki, kim gelirse gelsin, gelenin zayıflığı, gelenin kuvvetliliği, gelenin eksikliği, aksaklığı yüzünden Türkiye ile kimse oyun oynayamayacak. Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye, milli irade ve demokrasi oluşturacak bu sistemi. Bu çok net ve açık.”