Başkanlığa HAYIR Komiteleri'ne sansür ve erişim engeli!

16 Nisan'da "Başkanlık sistemi" teklifinin oylandığı referandum öncesi kurulmuş olan Başkanlığa HAYIR Komiteleri’ne BTK’dan sansür geldi.

Başkanlığa HAYIR Komiteleri'ne sansür ve erişim engeli!

16 Nisan’da “Başkanlık sistemi” teklifinin oylandığı referandum öncesi kurulmuş olan Başkanlığa HAYIR Komiteleri’ne BTK’dan sansür geldi.

Şaibeli referandum sonuçlarını eleştirdiği için, önce Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun suç duyurusu tehdidi ile karşı karşıya kalan Başkanlığa HAYIR Komiteleri’ne şimdi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’ndan sansür geldi.

OHAL ve KHK’lardan aldığı yetkiyle birçok muhalif haber sitesine erişim yasağı koyan ve son olarak geçtiğimiz hafta internet ansiklopedisi Wikipedia’ya da erişimi engelleyerek internet sansürüne yeni bir soluk getiren BTK, Başkanlığa HAYIR Komiteleri’nin internet adresine ve kurumsal Twitter ve Instagram hesaplarına da erişim engeli kararı aldığını duyurdu. Bu karar kapsamında Başkanlığa Hayır Komiteleri’nin internet adresi https://baskanligahayirkomiteleri.org ile kurumsal Twitter hesabı https://twitter.com/HayirKomiteleri ve kurumsal Instagram hesabı olanhttps://www.instagram.com/hayirkomiteleri adreslerine erişim yasağı konuluyor.

Kararın tam metni: