Başbakan Yıldırım: TEOG'un yerine geçecek sistem 1-2 güne belli olacak

Yıldırım, TEOG'un yerine geçecek sistemle ilgili çalışmaların bittiğini ve sistemin 1-2 gün içinde açıklanacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım: TEOG'un yerine geçecek sistem 1-2 güne belli olacak

Başbakan Yıldırım, TEOG’un yerine geçecek sistemle ilgili çalışmaların bittiğini ve sistemin 1-2 gün içinde açıklanacağını söyledi.

NTV‘nin haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım’dan liseye geçişte uygulanacak modele ilişkin açıklama geldi.
Yıldırım şöyle konuştu:

”Bu seneden itibaren inşallah uygulayacağız. Bunun son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanlığımız, uzmanlar, hocalarımızın görüşleri, toplumdaki ilgili STK’ların görüşleri dikkate alınarak bir çerçeve çizildi. Çok yakın zamanda, bir iki gün içerisinde Milli Eğitim Bakanımız kamuoyuyla, velilerle, vatandaşlarla paylaşacak. Bu açıklandıktan sonra kamuoyundan gelecek öneriler, destekler veya eleştiriler olabilir. Bütün bunları da dikkate alarak uygulamanın son şeklini vermiş olacağız. Amacımız mevcudu kaldırırken daha iyisini, daha kolayını, daha fazla başarı ölçümünü sağlayacak bir sistem ikame etmek, yerine getirmek. Bu amaçlarla çok titiz bir çalışma nihayet tamamlanmış oldu. Ümit ederim ki bu uygulama ile beraber ortaokuldan liseye geçişlerde de yavrularımız istedikleri en güzel bölüme, okula tercihlerini yapabilmiş olsun.”