Başbakan Yıldırım: Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkıştı

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yönelik olarak "Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkıştı" dedi

Başbakan Yıldırım: Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkıştı

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına yönelik olarak “Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkıştı” dedi

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni’nde konuştu. Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun iddialarıyla ilgili olarak “Sayın Kılıçdaroğlu bu çıkışı ile aklı sıra Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannediyor ama çok yanılıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun itibar suikastı işlemeye kalkıştığını ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

Dün ana muhalefet partisi genel başkanı sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında eline bir tomar kağıt alarak heyecanla sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkıştı. Yalan yanlış belgelerle aklı sıra akrabalar üzerinden Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannetti. Şiddetle Cumhurbaşkanımızın şahsına hakaret etmeye devam ediyor. Hemen bu açıklamaların arkasından suçladığı insanların avukatları kendisini bu iddiayı ispata davet etmiş, elindeki bilgi ve belgeleri zaman geçirmeden savcılığa iletmesini, aynı zamanda da yazılı görsel medyalara vermesini istemiştir. Ses seda yok. Sayın Kılıçdaroğlu bu çıkışı ile aklı sıra Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannediyor ama çok yanılıyor. Cumhurbaşkanımız 40 yılı aşan siyasi hayatı boyunca bu ülkeye hizmet etmek için gecesini gündüzüne katmış millet sevdalısı bir insandır.

Ana muhalefet partisi, Cumhuriyetin kuruluşu ile yaşıt bir partiden bahsediyoruz. Kamuoyunda bu kadar zor duruma düşmesi aslında çok vahim bir durumdur. Üzerinde oynanan, değiştirilen, aslı astarı olmayan belgelerle meydana çıkarsanız ondan sonra olacağı budur. Sayın Cumhurbaşkanımız son 15 yılda 12 seçim geçirdi. Her seçimde de bütün bu suçlamalar, iddianameler, itibar suikastlarına karşı mücadele ede ede her seferinde de milletin desteğini artırarak bugünlere geldi. Küresel propaganda değirmenine su taşıyor.

Gel bu yanlış yoldan dön. Millete teslim ol. Millet için hayırlı şeyler söyle. Belki bir gün sen de iktidar olursun. Biz milletin gösterdiği istikamette bugüne kadar yürüdük, bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz. Onlar ne yaparsa yapsın bizi millete hizmet yolundan asla döndüremezler. Türkiye artık 15 yıl öncesinin Türkiye’si değildir.