Başbakan Yardımcısı Şimşek: Sarraf davasının önemli siyasi boyutları var

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Boğaziçi Zirvesi'nde bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Sarraf davasının önemli siyasi boyutları var

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Boğaziçi Zirvesi’nde bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu. Şimşek, ABD’de devam eden Sarraf davasıyla ilgili olarak, “Bu davayı önemli ölçüde siyasi boyutları olan bir dava olarak görüyoruz” dedi. Şimşek, bankacılık sektöründe aşırı ısınmaya izin vermeyeceklerini de ekledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bankacılık sektörünün üzerinde şu anda ABD’de görülen dava kaynaklı bir bulut olduğunu belirterek, “Ama dün Başbakanımız da net olarak ifade etti; biz bankacılık sektörümüzün arkasındayız. Ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğiz. Bu konu böyle biline…” dedi.

 

Mehmet Şimşek’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Bankacılık sektörünün üzerinde şu anda ABD’deki dava kaynaklı bir bulut var ama dün Başbakanımız da net olarak ifade etti; Biz bankacılık sektörümüzün arkasındayız. Ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğiz. Bu konu böyle biline… En ufak bir tereddüt olmasın. Çünkü bu dava nedeniyle bankacılık sektörü etkilenirse gerekeni yapacağız. Bu davayı önemli ölçüde siyasi boyutları olan bir dava olarak görüyoruz. Yine de bankacılık sektörünün kendisi şoklara karşı büyük bir kapasiteye sahip.