Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: CHP dünyayı bize güldürüyor

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Rıza Sarraf davası ile ilgili CHP'li vekiller paylaşımlarına tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: CHP dünyayı bize güldürüyor

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, ABD’de 27 Kasım’da başlayacak yargılanması öncesi itirafçı olduğu iddiaları dile getirilen Rıza Sarraf ile ilgili muhalefete yüklendi, “Dünyayı bize güldürüyorlar” dedi.

Türkiye’nin ABD’ye Rıza Sarraf ile ilgili verdiği notaya ilişkin üç CHP’li milletvekilinin sosyal medyadan yaptığı paylaşımları aktaran Çavuşoğlu, “Kendince ironi yapıyor. Maskaralık, başka bir şey değil. Dünyayı bize güldürüyorlar, yaptıkları bu.” dedi.

Hakan Çavuşoğlu sözlerine “Millet, bunların hepsini görüyor, 2019 da yakın. Allah’ın izniyle milletten silleyi, tokadı yediler mi iki seksen uzanacaklar. Bunu göreceğiz.” diye devam etti.

Eşcinsel kotasına köpürdü: Senin inancın, değerin ne? 

Çavuşoğlu’nun CHP’ye yönelik eleştirilerinin bir diğer konusu ise Nilüfer Belediyesi’nin kadınlar, gençler, LGBTİ’ler ve engelliler için getirdiği kota uygulamasıydı.

Çavuşoğlu uygulamaya tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Nilüfer Belediyesi, mahalle örgütleri için beşte bir eşcinsel kotası belirledi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Senin inancın, değerin ne? Geçen hafta Bursa’da bir kelime ettin mi bunun için? Gitmiş Tekirdağ’da hamaset yapıyorsun. Böyle bir şey olamaz. İnsanda biraz ciddiyet olur. Siyaset biraz rasyonel yapılır, ayakları yere basar. Bunlar, memleketine, devletine o kadar uzak, o kadar yabancı ki insan bazen hayretler içinde kalıyor.”