Başbakan Yardımcısı Kaynak Atatürk dönemini hedef aldı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, başkanlık sistemini içeren pakete ilişkin "Diktatörlük geliyor" tepkisini oldukça dikkat çeken ifadelerle yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak Atatürk dönemini hedef aldı
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, TBMM’de kabul edilen başkanlık sistemini içeren pakete ilişkin “Diktatörlük geliyor” tepkisini “Diktatör arayanlar kendi tarihlerine bakmalılar. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi bir diktatörlük tarihidir.” diyerek yanıtladı. Kaynak’ın sözlerini 1920’lere götürerek örneklemesi dikkat çekti.
Kahramanmaraş’ta partisinin düzenlediği ‘Üniak Akliselim ve Gençlik Teşkilatları’ toplantısında konuşan Kaynak, burada partili gençlere seslenirken başkanlık sistemi paketine gelen tepkilere değindi.
Arslan’ın tepkilere verdiği yanıt şöyle oldu:
Şimdi övünüyor CHP’liler ‘Çok partili hayatı biz getirdik.’ Hayır, çok partili hayata siz engel oldunuz, iptal ettiniz. 1924’te CHP’den başka partiler var. Birçok parti var” dedi.
Şu andaki sistemde, en olmayacak şeyi söyleyeyim Cumhurbaşkanı çıkarsa silahını, bir adamı alnından vursa ve öldürse yargılanamaz. Bu mu demokrasi? Bu sistem daha mı demokrat? Bizim getirmeye çalıştığımız diktatörlük bundan daha mı katı? Diktatör arayanlar kendi tarihlerine bakmalılar. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi bir diktatörlük tarihidir. Şimdi övünüyor CHP’liler ‘Çok partili hayatı biz getirdik.’ Hayır, çok partili hayata siz engel oldunuz, iptal ettiniz. 1946’da dayanamadığınız için, dünyanın 2’inci Dünya Savaşı’ndan sonra girdiği büyük ekonomik bunalım için mecbur kaldınız. 1924’te CHP’den başka partiler var. Birçok parti var. Serbest Fırka vardı, Kazım Karabekir’in kurduğu parti vardı. Tekrar ediyorum diktatör arayanlar CHP’nin tarihini iyi okumalı.”