Başbakan ve Dışişleri Bakanı ayrı telden çalıyor: Biri "Evet", diğeri "Hayır" diyor!

AKP'lilerin Avrupa'da yasak yemesine Başbakan ve Dışişleri Bakanı'ndan farklı yorumlar.

Başbakan ve Dışişleri Bakanı ayrı telden çalıyor: Biri

Geçtiğimiz gün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’daki toplantısının iptal edilmesi ile birlikte başlayan tartışmalar devam ederken Başbakan Binali Yıldırım ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrı uçlara düştü.

Yine Almanya’da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yapacağı toplantılara izin verilmezken, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Hollanda’da yapacağı toplantıyı Hollanda hükümeti engelledi.

Bu olaylar ile ilgili yaptıkları açıklamalarda Binali Yıldırım bu yapılanların Evet oylarını yükselttiğini ifade ederken, Çavuşoğlu ise yapılanların Hayır cephesine hizmet ettiğini söyledi ve toplantıları engelleyen ülkeleri “Hayır” kampanyasına destek vermekle suçladı. İlgili açıklamalar ise şu şekilde.

Çavuşoğlu:

“Siz bizden korkmayın. PKK’lılara izin veriyorsunuz, telefonla bağlanıyor, Cumhurbaşkanına izin vermiyorsunuz. Şimdi de hepsi toplanmış, ‘Hayır’ kampanyası için çalışıyorlar. ‘Hayır’ için gelenlere izin vereceğiz, ‘Evet’ için gelenlere izin vermeyeceğiz. İşte bu bile neden ‘Evet dememiz gerektiğini bir göstergesidir.”

Yıldırım:

Başbakan Yıldırım, Almanya’nın tutumunun referandumda “Evet” oylarına zarar verip vermeyeceği sorusu üzerine, “Hayır, aksine artar. Bizim vatandaşımız bundan gerekli mesajı alır ve gereğini de yapar. Türkiye’de zaten Allah’ın izniyle bizim bir sıkıntımız olmaz” dedi. Yıldırım, “Alman Sol Parti Başkanı’nın ‘Turist göndermeyin’ diye çağrısı vardı. Sanki Türkiye ile ilgili başka bir sorun varmış gibi anlaşılıyor” hatırlatması üzerine ise “Malum tabii Almanya’da da seçim var. Seçim dolayısıyla çok değişik tonda söylemlere şahit olacağız son ana kadar. Bakalım” ifadesini kullandı.