Başardıkları ve başaramadıkları ile Gezi Direnişi

Başardıkları ve başaramadıkları ile Gezi Direnişi

04-06-2017 10:46

Bu hafta PUSULA bölümümüzde yıldönümü vesilesiyle Gezi direnişini, “Haziran direnişi geride mi kaldı?” başlığıyla ele alıyoruz. 27 Mayıs 2013 gecesi Gezi Parkı’na iş makinalarının girmesiyle birkaç kişiyle başlayan eylemler, dört gün boyunca AKP’nin ve polisin her istediklerini yapabileceklerine olan inançla sürdürdükleri pervasız tavırla, sonunda Haziran 2013’te Türkiye tarihinin en büyük direnişi haline geldi. Kuşkusuz Türkiye’de... View Article

Bu hafta PUSULA bölümümüzde yıldönümü vesilesiyle Gezi direnişini, “Haziran direnişi geride mi kaldı?” başlığıyla ele alıyoruz. 27 Mayıs 2013 gecesi Gezi Parkı’na iş makinalarının girmesiyle birkaç kişiyle başlayan eylemler, dört gün boyunca AKP’nin ve polisin her istediklerini yapabileceklerine olan inançla sürdürdükleri pervasız tavırla, sonunda Haziran 2013’te Türkiye tarihinin en büyük direnişi haline geldi.

Kuşkusuz Türkiye’de toplum ve siyasete çok önemli etkileri olan Gezi eylemlerinin dördüncü yılında başardıkları ve başaramadıkları, Türkiye solundaki etkileri, AKP’nin yıllardır sürdürdüğü kara propagandaya karşın arka plandaki gerçekler ve işçi sınıfının rolü değerlendirmeyi hak ediyor.

Bu değerlendirmeyi yaptığımız dört yazıyı okurlarımızın ilgisine sunuyoruz. “Başardıkları ve başaramadıkları ile Gezi” dosyanın genel çerçeve yazısı. Bununla birlikte dosya içerisinde, “Gezi’den sonra Türkiye solu: Pusula şaştı mı?”, “Gezi’nin eksik mayası: İşçi sınıfı” ve “Erdoğan ve yandaşın tekerlemesine yanıt: Gezi’nin arkasında kim vardı?” başlıklı yazılar da yer alıyor.