Başak Köklükaya AKP'nin hedefinde: "Savcılar ifadeye çağıracak"

AKP'li Cem Küçük oyuncu Başak Köklükaya'yı Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek verdiği sözleri nedeniyle hedef aldı.

Başak Köklükaya AKP'nin hedefinde:

AKP’nin sosyal medyadaki tetikçileri arasında öne çıkan isimlerden Cem Küçük, oyuncu Başak Köklükaya’yı Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek verdiği sözler nedeniyle hedef gösterdi.

Oyuncu Başak Köklükaya, Adana Film Festivali’nde aldığı “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü “Bu önemli ve güzel ödülü hâlâ direnmekte olan, onuruyla yaşamayı seçen, onuruyla yaşamak için direnenlere ithaf etmek istiyorum” diyerek açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya ithaf etmişti.

Cem Küçük ise haklarında herhangi kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmayan Gülmen ve Özakça için “İçişleri Bakanımızın raporunda her yerde bunların ikisi terörist olarak geçiyor” derken, Köklükaya’yı da sözkonusu ifadeleri nedeniyle hedef gösterdi. Küçük, savcılardan aldığını iddia ettiği duyumu da aktararak, “Duyduğuma göre savcılar Başak Köklükaya’yı terör örgütünü övmek suçundan ifadeye çağıracak” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2017/10/02/en-iyi-kadin-oyuncu-odulu-nuriye-semihe-ithaf-edildi/

http://gazetemanifesto.com/2017/05/26/icisleri-bakani-soyluya-belgesiyle-yanit-gulmen-ve-ozakcanin-sicil-kaydi-yok/