''Barzani görevi bıraktı'' iddialarına yalanlama

Mesut Barzani'nin görevini bırakma kararı aldığı açıklandı.

''Barzani görevi bıraktı'' iddialarına yalanlama

Gün içinde çıkan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin “siyasi anlaşmazlıklara son vermek” için görevini bırakma kararı aldığı açıklandığına dair haberler yalanlandı.

BasNews’in haberine göre, Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden özel bir kaynak, Danışmanı Kîfah Mehmud adına servis edilen ”Başkan Barzani’nin görevi bıraktı” şeklindeki haberleri ”Gerçek dışı ve asılsız” olarak nitelendirdi.

Söz konusu kaynak, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin geçtiğimiz dönemde siyasi krizin çözümü için yayımladığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’nde 3 başkanlığın değişmesi yönünde önerler yaptığını hatırlatarak, bu öneriler çerçevesinde siyasi taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirti: ”Kürdistan Peşmergeleri hala teröre karşı aktif bir savaş vermektedir. Böyle bir durumda Barzani’nin görevi bırakması gündemde değil.”

Bazı haber ajansları, Kürdistan Bölgesi Başkanı Danışmanı Kîfah Mehmud’a dayandırdıkları haberlerde, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin görevden çekileceği iddia edilmişti.