Barzani: Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek için herşeyi yapacağız

Neçirvan Barzani, "Türkiye ile olan düğümü çözmek kolay değil ama ilişkilerin eski seviyesine dönmesi için çaba göstermeliyiz" dedi.

Barzani: Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek için herşeyi yapacağız

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, “Türkiye ile ilişkilerimizi normalleştirmek için herşeyi yapacağız” dedi.

Barzani başkanlığındaki KDP heyeti, Erbil’de “Goran” hareketi ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Neçirvan Barzani, “Türkiye ile olan düğümü çözmek kolay değil ama ilişkilerin eski seviyesine dönmesi için çaba göstermeliyiz” dedi. Iraklı Kürt siyasetçi, “Hiçbir komşumuz için tehdit değiliz” diye de ekledi.

Barzani, Bağdat’la koşulsuz olarak görüşmek istediklerini yineledi. Barzani, “Bağdat’ın, konuyu diğer ülkelere taşıması, Irak’ın ve diğer ülkelerin çıkarına değildir. Bu sorun, Irak’ın sorunudur” dedi.

Barzani’den diyalog çağrısı

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’ta önkoşulsuz diyaloğa hazır olduklarını söyledi.

Barzani, açıklamayı Erbil’de Irak Meclisi Başkanı Selim Jabouri ile görüşmesi sırasında yaptı. Mesud Barzani, “Bağdat’la hiçbir tarafın ön koşulu olmadan görüşmeye hazırız” mesajını iletti. Ancak Barzani, referandum sonuçlarından geri dönüş olmadığını da belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı yardımcıları İyad Allavi ve Usame Nuceyfi de dün Mesud Barzani’yle biraraya gelmişti. İyad Allavi, Erbil ve Bağdat arasındaki krizin çözülmesi için çaba harcandığını ve bu konuda umutlu olduğunu dile getirmişti.

Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamada Erbil-Bağdat arasındaki sorunların çözüm yolu konusunda 4 madde üzerinde uzlaşıldığını duyurmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Yardımcıları, anlaşma sağlandığını yalanlamıştı.

 

http://gazetemanifesto.com/2017/10/03/ikby-parlamento-baskanlik-secimleri-1-kasimda-yapilacak/