Barzani: Bağımsızlık için referanduma gideceğiz

IKBY Başkanı Mesud Barzani BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde, "Yakın dönemde bağımsızlık için referanduma gideceğiz" dedi.

Barzani: Bağımsızlık için referanduma gideceğiz

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Erbil’de temaslarda bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde, “Yakın dönemde bağımsızlık için referanduma gideceğiz” dedi.

Kürdistan24‘te yer alan habere göre Barzani görüşmede, yapılması planlanan referanduma dair, “Yakın bir dönemde referandum yapılacak. Kürdistan halkının geleceğine dair vereceği karardan dünya da haberdar olacak” dedi.

Habere göre BM Genel Sekreteri Guterres de görüşmede, yüzbinlerce mülteciyi topraklarında ağırladığı için Barzani ve halkına “teşekkür” etti. Peşmerge güçlerine karşı “güzel düşüncelerini ve saygısını” dile getiren Guterres, “Dünya, kısıtlı silah ve imkanlarla IŞİD teröristlerini püskürten Peşmerge ve Kürdistan halkını saygı ile izlemektedir” dedi.

Guterres, Birleşmiş Milletlerin Irak ve IKBY ile tüm meselelerde, özellikle de IŞİD’in bitirilmesi hususunda tam bir dayanışma içerisinde olmaya hazır olduğunu, mültecilere yardımların tamamen insani bir görev olarak yerine getirileceğini dile getirdi.