Barbaros Şansal'a saldıran TGS personellerinden tanıdık sözler: Milli duygularımız...

Barbaros Şansal'a saldıran kişilerden 8'inin Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı.

Barbaros Şansal'a saldıran TGS personellerinden tanıdık sözler: Milli duygularımız...

Barbaros Şansal’a saldıran kişilerden 8’inin Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alındı.

Saldırganlardan birinin verdiği ifadede, ‘milli duygularına hakim olamadıkları için bu eylemi yaptıklarını’ söyledikleri öğrenildi. Diğer kişinin ise Şansal’ın ‘merdivenden inerken ayağının kayıp yere düştüğünü ve kendisini aprondaki araca kadar götürdüğünü’ söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay sonrası ulaşılan bazı personelin ifadelerinde şöyle denildi:

“Uçağı açığa park ettirdik. Daha sonra prosedüre göre ilk önce veya en son indirilmesi gerekiyordu. Kişi ortalarda ekonomide oturuyordu. Yolcuları indirdikten sonra en son aldık. Bu arada polis arkadaşlar diğer yolcuları otobüse almıştı. Uçakta gelirken fiziksel temasta bulunulmuş. Çıkan arbade nedeniyle uçak KKTC’den de rötarlı kalktı. KKTC’den bir polis nezaretinde geldi. Uçaktan aldık. İndirilirken apronda çalışanlar direkt şahsa doğru saldırıya geçti. Polis arkadaşlar da koruma kalkanı yaptı. Şahısta herhangi bir darp yok.Hızlıca merdivenden indirip arabaya yönlendirilirken ayağı kaydı ve yere düştü. Merdivende kaldırıp arabaya getirdik” Bu arada 12 TGS yer görevlisinin de ifadesinin alındığı öğrenildi.

“Milli duygularımız…”

TGS görevlilerinden birisinin de, “Milli duygularımıza hakim olamadık. Bağırdık. Polis kalkanından dolayı da herhangi bir şey yapmadık” şeklinde ifade verdikleri belirtildi.

DHMİ’den açıklama

Öte yandan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) de Barbaros Şansal’ın apronda saldırıya uğramasıyla ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada, aprona yolcu ve görevliler dışında kimsenin ulaşmasına imkan bulunmadığı vurgulanırken, linç girişimine ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirildi.

DHMİ tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“02 Ocak 2017 gece saatlerinde KKTC’den sınır dışı edilerek İstanbul Atatürk Havalimanı’na getirilen Barbaros Şansal’a, darp girişiminde bulunulduğu öğrenilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Sıkı güvenlik tedbirlerinin her zaman çok titiz bir şekilde uygulandığı Atatürk Havalimanı uçak park alanlarına, yolcu ve görevlilerin haricinde kimsenin ulaşmasına imkân bulunmamaktadır. Nitekim bu darp girişimi esnasında da aprona dışarıdan kimsenin girmediği tespit edilmiştir. Bu olayda, Genel Müdürlüğümüzün faaliyetleri kapsamında herhangi bir ihmal ve zafiyet kesinlikle söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ”