Barbaros Şansal sosyal medyada hedef gösterildi, THY yer hizmetleri lince katıldı

Barbaros Şansal'a dönük linç girişiminin organize bir saldırı olduğu düşünülüyor.

Barbaros Şansal sosyal medyada hedef gösterildi, THY yer hizmetleri lince katıldı

Yaptığı açıklamalar sebebiyle KKTC tarafından sınır dışı edilen Barbaros Şansal Türkiye’ye getirilip uçaktan indirilirken apronda linç girişimine maruz kaldı.

Şansal daha sınır dışı edilmeden önce sosyal medyadan linç kampanyası başlamıştı. Bunlara şöyle örnekler verilebilir:

https://twitter.com/RNyald/status/815641053445427200

https://twitter.com/oguzhankurt1907/status/815839210645127172

Bugün KKTC tarafından sınır dışı edilen Şansal’ın uçuş bilgileri Anadolu Ajansı tarafından haberleştirildi:

Gece saatlerinde ise Barbaros Şansal’ın uçaktan inerken linç girişimine uğradığı sosyal medyaya ve sonrasında medyaya düştü. Yapılan haberlerde Şansal’ın uçağın içerisinde diğer yolcularla tartışmaya girdiği vurgusu ve uçaktan indikten sonra bir grubun saldırısına uğradığı vurgusu yapılıyordu. Ancak saldırının kim tarafından düzenlendiği bilgisi yer almıyordu.

Aprondaki linç görüntüleri bu saldırının organize bir saldırı olup olmadığının soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Çünkü normal koşullarda apronda yer hizmetleri çalışanları ve Barbaros Şansal ile ilgilenmesi gereken emniyet güçleri dışında kimsenin olması normal değil. Yine benzeri bir soru da saldıranların üzerilerindeki lacivert ve kırmızı tek tip montlar üzerinden şekillendi. Kısa süre içerisinde bu montları giyenlerin THY ile TAV Havalimanları Halding’in ortak girişimi olan Turkish Ground Services (TGS) kıyafetli kişiler yani THY’nin yer hizmetleri çalışanları olduğu açığa çıktı.

Çünkü bu personel kıyafetlerinin 7 Nisan 2015 tarihinde tanıtımı yapılmıştı. Anadolu Ajansı kaynaklı haber ise şu şekildeydi:

“Türkiye’nin 8 havalimanında yer hizmeti sağlayan, Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları Holding’in ortak kuruluşu Turkish Ground Services (TGS) çalışanlarının yeni kıyafetleri, Atatürk Havalimanı’nda tanıtıldı.”

(İlgili haber için: http://www.haberler.com/ataturk-havalimani-nda-kiyafet-tanitimi-7167259-haberi/ )

Kısa bir zaman dilimi içerisinde olan bu gelişmeler saldırının planlı olup olmadığı sorularını da beraberinde getirdi. Barbaros Şansal’a yapılan linç girişiminin görüntüleri ise şu şekilde: