Bakanlık Kılıçdaroğlu'na salon vermedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Konya'da Bakanlığa bağlı spor salonlarından hiç birinin verilmediği ortaya çıktı.

Bakanlık Kılıçdaroğlu'na salon vermedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Konya’da ‘Hayır’ kampanyası çerçevesinde konuşması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı salonlarından hiç birinin verilmediği ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu’nun saha çalışmalarını planlayan başdanışman Erdoğan Toprak, referandum çalışmalarının perde arkasını anlatırken, partisine yönelik engelleme girişimleriyle karşılaştıklarını iddia etti. Toprak, Konya’da Kılıçdaroğlu’na salon verilmediğini söyledi.

Toprak, yaşanan engellemeleri Hürriyet‘e şöyle anlattı:

“AKP ve MHP, kampanyaları için, 80 milyonun parası sayesinde oluşan tüm iktidar olanaklarını; devletin televizyonlarını kullanıyor. TRT sadece ‘evet’ propagandası yapıyor. Uçaklarını, araçlarını, kurumlarını, yüz milyonlarca liralık örtülü ödeneği kullanıyorlar. Üstelik medyada adil bir yarış için gereken tarafsızlık gereğini de bir KHK ile ortadan kaldırdılar. CHP olarak, Hazine yardımı dahi almadan, kendi kısıtlı imkânlarımızla halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz.
Ancak iktidar, dev parasal gücüne rağmen, büyük medya gücüne rağmen, baskı ortamına rağmen, ‘evet’i anlatamıyor.

Süre ve imkânlarımız kısıtlı olduğu için, ağırlığı büyükşehirlere vermek zorunda kaldık ve örgütümüzün yaptığı araştırmalarda mutlak gitmemiz gerek illeri de dahil ediyoruz.

CHP’lilerin çalışmalarına yönelik engellemeler oluyor. Örneğin Konya’da Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü salonlarından biri kiralanmak istendi. İl müdüründen valiye, oradan genel müdüre hatta bakana kadar ulaşılmasına rağmen salon da verilmedi, yanıt da verilmedi. Hayır kampanyasından korkuyorlar. ‘Hayır’ afişlerini bile asamıyoruz, bilboard verilmiyor, salon verilmiyor, OHAL bahane edilerek birçok engellemeyle karşılaşıyoruz. Korkuları yüzünden, ‘Hayır’ kampanyasını engellemeye çalışıyorlar. ‘Evet’ propagandasında uygulanmıyor ama TRT, ‘arkada yıldız görünüyor’ bayrağı çağrıştırıyor gerekçesiyle reklam filmimizi yayınlamadı.