OHAL 3 ay daha uzatıldı

Bakanlar Kurulu AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı.

OHAL 3 ay daha uzatıldı

Milli Güvenlik Kurulu’nda alınan tavsiye kararlarının değerlendirilmesi üzerine Bakanlar Kurulu AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Saray’da toplandı. Toplantı yaklaşık 30 dakika sürdü.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantı sonrası açıklama yaptı.

Bozdağ’ın açıklamaları şöyle:

Çaykur yönetim kurulu geçtiğimiz günlerde çay fiyatlarına yüzde 20 oranında zam kararı almıştı. Bakanlar Kurulu zammın geri alınmasını kararlaştırdı.

Hava sahası IKBY’ye kapatıldı

MGK’da alınan tavsiye kararı doğrultusunda hiçbir uçak IKBY’deki alanlara uçamayacaktır. İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Bağdat’a devri konusunda da Bakanlar Kurulumuz çalışma kararı almıştır.

OHAL’in 3 daha uzatılması karara bağlanmıştır

Süresi dolmak üzere olan OHAL’in uzatılmaması hususunu değerlendirdi ve OHAL’in 3 ay daha uzatılması hususunu Bakanlar Kurulu’na tavsiye etti. Toplanan Bakanlar Kurulu, “FETÖ”, PDY, PKK, KCK, DEAŞ ile etkin mücadele için, hızlı karar almak için, OHAL’i gerekli kılan şartların tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak maksadıyla alınan tedbirlerin devamını temini için OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır. Karar TBMM Başkanlığı’na gönderilmiştir.

Irak Ordusu’nun Kerkük Operasyonu

Kerkük kadim bir Türkmen kenti. Irak ve Türkiye Kerkük’ün statüsünün korunması konusunda bugüne kadar işbirliği içinde oldular. Kuzey Irak’ın yaptığı gayrımeşru olan referandumdan sonra bölgede büyük gerginlikleri ortaya çıktı. Türkiye, Irak bölgesel yönetimini defalarca uyardı. Sonuçlar kendini ağır ağır göstermeye başladı.

Habur Sınır Kapısı kararı

Halk arasında Habur Sınır Kapısı olarak bilinen İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Irak hükümeti ile devri konusunda çalışma yapılması tavsiye edildi. Bakanlar Kurulu karar aldı. Bakanlıklar bu çalışmaları başlattılar. Çalışmalar bittikten sonra bu kapı tamamen Irak hükümetinin kontrolüne geçmiş olacaktır. Sayın Başbakanımızın Irak ziyareti gerçekleşmedi fakat önümüzdeki günlerde ziyaretin gerçekleşme ihtimali var. Bundan sonra da zaman zaman buradan oraya, oradan buraya gitmeler olacaktır.

Seçim kanunu değişiyor iddiası
Uyum değişiklikleri yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Adalet Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Seçim yasalarında uyum değişikliği için komisyon kuruldu ancak seçim sisteminde değişmesine dair bir çalışma olmadığını biliyorum. Seçim sistemi ve barajla ilgili bir çalışma yok.”