Bakan Zeybekci ödül verdiği Sarraf için konuştu: Canı cehenneme

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Reza Zarrab davası hakkında çok sert bir çıkış yaptı

Bakan Zeybekci ödül verdiği Sarraf için konuştu: Canı cehenneme

AKP hükümeti, Rıza Sarraf’ın akıbetini öğrenmek için geçtiğimiz hafta ABD’ye iki ayrı ‘nota’ verirken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den şaşırtıcı bir açıklama geldi.

TBMM’de açıklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, “Sarraf’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi” sorusu üzerine, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz.” dedi.

Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ekonomideki dalgalanmadan spekülatörlerin çıkar sağladığını belirtirken, “Spekülatör niye oynar, aradaki oynamalardan rant almak için. Aradaki kırılma bölgelerindeki farkı götürüyor” diye konuştu.

“Zarrab’ın itirafçı olmasından bile korkar hale geldik öyle değil mi” sorusu üzerine Zeybekci, çarpıcı bir çıkış yaparak, “Ne olursa olsun canı cehenneme. Türkiye’ye ne zararı var, bunu anlamıyoruz. Türkiye’ye ne zararı olur ne yapar? İtiraf etse ne diyecek? Ne itiraf edecek ki, Halk Bankası’nın yaptığı işlemlerin hiçbirinde usulsüzlük yok” dedi.
Türkiye’den çekilen yabancı sermayenin ciddi miktarda olmadığını belirten Bakan Zeybekci, “Bu dalgalanmalardan insanlar endişe duyar. Ama Türkiye’ye zarar verir mi, zinhar asla” dedi.

Ödül vermişti

Bakan Zeybekci, bugün “Canı cehenneme” dediği Sarraf’a 2015 yılında ‘ödül’ vermişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları ödül töreninde, Sarraf da mücevher sektöründe ‘Volgam Gıda Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı’ unvanıyla ödüle değer bulunmuştu. Sarraf’ın ödülünü Bakan Zeybekci bizzat eliyle vermişti

Metiner de aynısını demişti

Zeybekci’nin Sarraf için “Canı cehenneme” tepkisinin aynısı, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner tarafından da verilmişti. Metiner, “Birileri bizim Reza Zarrab’ı savunduğumuzu iddia ediyor. Bu ne büyük bir ahlaksızlıktır ya. Zarrab’ın canı cehenneme. Zarrab bizim için önem arz eden birisi değildir.” ifadelerini kullanmıştı.