Bakan Zeybekci güldürdü: Kimse Cumhurbaşkanı OHAL taraftarı diyemez

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaklaşık 1 senedir devam eden OHAL uygulamasına ilişkin ilginç ifadeler kullandı.

Bakan Zeybekci güldürdü: Kimse Cumhurbaşkanı OHAL taraftarı diyemez

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen ve yaklaşık 1 senedir devam eden OHAL uygulamasına ilişkin ilginç ifadeler kullandı.

Türkiye’deki yatırım ve iş ortamını değerlendirmek amacıyla uluslararası şirketlerin temsilcileri ile bir araya gelen Zeybekci, yatırımcıların endişelerini gidermeye hazır olduklarını belirtirken, Avrupa Birliği’ne (AB) üyeliği vazgeçilmez bir hedef olarak gördüklerini söyledi.

Zeybekci, OHAL’in patronlar için bir endişe unsuru olmaktan çıkması gerektiğini ifade ederek, “Kimse Cumhurbaşkanı OHAL taraftarı diye bir şey söyleyemez… İlk fırsatta normal döneme geçmek için var gücümüzle çalışıyoruz, Türkiye bir an önce normal bir yapıya dönmeli” dedi.

Erdoğan ne demişti?

Zeybekci, Erdoğan’ın OHAL’i istemediğini öne sürse de daha üzerinden 1 ay bile geçmeyen bir süre önce AKP’li Cumhurbaşkanı, yabancı patronlarla yapılan toplantıda şu sözleri dile getirmişti:

“OHAL’i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL’i”