Bakan Zeybekci Almanya'ya 'tepki' olarak 1.3 milyon TL'lik Japon marka araç kullanacak

Almanya'yla yaşanan gerginliğin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Mercedes makam otomobilini değiştirdiği öğrenildi.

Bakan Zeybekci Almanya'ya 'tepki' olarak 1.3 milyon TL'lik Japon marka araç kullanacak

Almanya’yla yaşanan gerginliğin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Mercedes makam otomobilini değiştirdiği öğrenildi.

Zeybekci bundan böyle binlerce euro değerindeki Mercedes’inin yerine yine lüks kategorisinde yer alan Japon markası Lexus’un LS 600 l modeline binecek. Bakanın yeni makam aracının değeri 1.3 milyon TL olduğu belirtiliyor.

“Türkiye’de üretilmiş otomobilleri kullanabilmeyi çok isterdim”

Öte yandan Zeybekci, makam otomobilini değiştirirken Almanya’yı protesto etme amacı gütmediğini belirtti. Zeybekci, kararının nedenini soran basın mensuplarına şunları söyledi:

“Bir bakan olarak bütün seyahatlerimizde yerli otomobil demiyorum, Türkiye’de üretilmiş otomobilleri kullanabilmeyi çok isterdim. Ama maalesef çok aşırı seyahat eden birisiyim. Aşırı seyahat ve hızlı seyahat mecburiyetimiz oluyor. Bu performansı gösterebilecek araçlar konusunda seçme aralığımız daralıyor. Dolayısıyla illa ki Alman arabası kullanmak ya da kullanmamak gibi tercihim olmadı. Gönlümden geçeni söyledim sadece. Türkiye’de işçilerimizin emekleriyle fabrikalarımızda üretilmiş araçları kullanabilmeyi isterdim. Böyle bir protesto veya karşı hareket şeklinde yaptığımız bir hareket değildir. Tercihimiz o oldu. Diğer araçlarımızla ilgili de aynı şekilde farklı alternatifleri de değerlendirmek istiyoruz. Bu şekildeki tercihimizi ekibimizdeki diğer araçlara doğru genişleterek devam etmek istiyoruz.”