Bakan Yılmaz okulların yüzde 90'ının 'niteliksiz' olduğunu kabul etti!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yeni sınav sistemini anlatırken kullandığı 'itiraf' gibi bir sözü gündem oldu.

Bakan Yılmaz okulların yüzde 90'ının 'niteliksiz' olduğunu kabul etti!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kaldırılan TEOG’un yerine getirilecek yeni sistemin ayrıntılarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ‘itiraf’ gibi bir sözüyle eğitimde  iktidarları döneminde de değişmeyen fiyaskoyu gözler önüne serdi.

Yeni sistemin kısa adının “Veli Tercihli Yeni Kayıt Sistemi” olduğunu söyleyen Yılmaz, “Eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemini getirdik. Öğrencilerin yüzde 90’ı adresine yakın okullara yerleştirilecek” derken, “Ülke genelinde belirlediğimiz sınırlı sayıda okulumuza sadece isteyen 8. sınıf öğrencilerinin gireceği bir sınav hazırladık. Sınav yapacak nitelikli okulları mayıs ayında açıklayacağız. Sınava girmek isteğe bağlı. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değil. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı. Sadece nitelikli okulları hedefleyenler sınava girebilecek. Merkezi bir sınav olacak. Sınav haziranın ilk hafta sonu yapılacak” ifadeleriyle de, liselerin yüzde 90’ının ‘niteliksiz’ okullardan oluştuğunu kabul etmiş oldu.

Bakan Yılmaz konuşurken MEB’in sosyal medya adresinden dakika dakika tweet’ler halinde paylaşılan sözleri arasında yer alan ‘niteliksizlik’ itirafı, çok sayıda sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekti.

https://twitter.com/tcmeb/status/927104698565488640

Kullanıcılar, bakanın açıklamalarına “MEB’e bağlı ‘niteliksiz’ okullar mı var?, “Niye çocuklarımız ‘niteliksiz’ okula gitsin?” şeklinde ifadelerle tepkisini gösterdi.