Bakan Sayan'ı Hollanda'ya Erdoğan mı yolladı: "Artık dönebilirsin" demeseydi...

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan'ın Başbakan Binali Yıldırım'ın sözlerine rağmen Hollanda'ya gitmesinin arkasındaki soru işaretleri sürüyor.

Bakan Sayan'ı Hollanda'ya Erdoğan mı yolladı:

Başbakan Binali Yıldırım’ın 6 Mart tarihindeki bir TV programında “14 Mart’dan önce Hollanda’ya gidilmez” demesine rağmen Aile Bakanı Fatma Sayan’ın 11 Mart Cumartesi günü bu ülkeye gitmesinin cevabı henüz verilmemişken, Sayan’dan kararın doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla alındığı şüphesine yol açan sözler geldi.

Hollanda’dan sınırdışı edilen Bakan Sayan “Eğer ki bana Ankara’dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘Artık dönebilirsin’ denilmeseydi ben orada ölecektim ve oradan ayrılmayacaktım.” ifadelerini kullandı.

“Bazen devlet herşeyin önüne geçiyor”

Hollanda’nın Rotterdam kentine sadece 16 Nisan’ı ve anayasa değişikliğinin neler getireceğini konuşmak üzere gittiklerini ancak konsolosluğa dahi alınmadıklarını hatırlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tam 7 saat boyunca biz orada Rotterdam’da bir aracın yanında bekledik, zaman zaman dışına çıktık, zaman zaman içinde durduk. Eğer ki bana Ankara’dan Sayın Cumhurbaşkanımızdan ‘Artık dönebilirsin’ denilmeseydi ben orada ölecektim ve oradan ayrılmayacaktım. Bazen devlet, millet her şeyin önüne geçiyor.”