Bakan Özhaseki'den Baykal'a: Sapık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a "sapık" dedi.

Bakan Özhaseki'den Baykal'a: Sapık!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, başkanlık sistemini eleştirirken “Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın” CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal için “sapık” ifadesini kullandı.
Sözleri nedeniyle AKP medyasının dünden beri hedefine oturan Baykal, dün akşam bir TV programında AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner tarafından da “Haddini bilsin yoksa bu millet bu ayarsızlığının bedelini Baykal’a çok fena ödetir.” diyerek tehdit edilmişti.

Bakan Özhaseki, isim vermeden Baykal’ın dün Trabzon’daki başkanlık teklifi ile ilgili salon toplantısında “Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın” sözlerine tepki gösterirken şunları söyledi:

“Şimdi bol bol söylüyorlar ya sümme haşa dün birisi saçmalamış öyle ‘peygamberi bile azdırır’ diye. Sapık ne dediğini de bilmiyor herhalde. Peygamberliğin hangi makam olduğunu da bilmiyor herhalde. Öyle tuhaf laflar ediyorlar. Ya sizin zihninizde iz bıraksın diye söylüyorlar bunu, ama abartarak söylüyorlar. Cumhurbaşkanının şu an ki yasayla her türlü yetkisi zaten var ve hiçbir şeyden de yargılanamaz. Vatana ihanetle bile yargılanamaz. 90’larda bu da suç olmaktan çıktı.”

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki’ye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Küsbeoğlu tarafından bakır işleme tepsi hediye edildi.

http://gazetemanifesto.com/2017/03/17/video-mehmet-metinerden-baykala-haddini-bilsin-yoksa/