Bakan Kurtulmuş'un 'cenaze' sevinci: Çok şükür artık şehitlerimizi Chopin'le defnetmiyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Cenaze Marşı"nın kaldırılmasından duyduğu 'sevinci' ifade etti.

Bakan Kurtulmuş'un 'cenaze' sevinci: Çok şükür artık şehitlerimizi Chopin'le defnetmiyoruz

Türkiye’de adım adım islami esasları yerleştirip Osmanlı’ya dönüş hayalleri kuran AKP’nin bu yolda son hamlelerinden biri de, asker ve polis cenazelerinde Chopin’in “Cenaze Marşı” olarak bilinen eserinin çalınmasını kaldırıp yerine Itri’nin “Tekbir” adlı eserini getirmek olmuştu.

Müzik tarihçilerinin ve yazarlarının uluslararası anlayıştan uzaklaşıldığı yönünde tepki gösterdiği yeni düzenlemeyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da konuştu. Ancak “Hükümet Üyesi” sıfatı taşıyan Kurtulmuş’un konuyla ilgili açıklamalarında cenazelerden normal bir olgu gibi bahsedip asıl olarak toprağa uğurlanmalarında çalınan müziğin islamileşmesine dikkat çekmesi ve sevinmesi, AKP gericiliğinin Türkiyesi’nde ölümün din eliyle sıradanlaştırılmasının çarpıcı bir örneğini oluşturdu.

İstanbul Yenikapı’da ‘Ordu Tanıtım Günleri’nin açılışına katılan Numan Kurtulmuş’un konuyla ilgili ibretlik sözleri şöyle:

“Türk Sanat Musikisi geri bir kültürün müziğiydi. Bizim Batı müziğini dinlememiz gerekiyor, Batı müziğiyle bir şekilde halkımızı yoğurmamız gerekiyordu. Daha birkaç hafta öncesine kadar şehitlerimizin cenazelerinde kimsenin anlamadığı ve bilmediği, on yıllardır çalınmasına rağmen kimsenin de anlam veremediği Chopin’in ‘Cenaze Marşı’ ile şehitlerimizi defnediyorduk. Çok şükür, artık Itri’nin marşıyla herkesin ‘Allahu Ekber’ diyerek katılabileceği marşlarla şehitlerimizi defnedebiliyoruz. Maalesef, iddia sahibi ülkelerin iddialarını sürdürebilmesi için kendi kültürel kökleri üzerine yükselmesi şarttır. Son iki asrımız köklerimizden uzaklaşmayla geçti, ne kadar uzaklaşırsak adam olacağımızı zannettik, çok şükür artık derin uykulardan uyandık ve ayağa kalktık.”

http://gazetemanifesto.com/2017/09/12/icisleri-bakanligi-cenaze-marsini-yasakladi-torenler-tekbir-ile-yapilacak/