Bakan kıvırdı: Çocuğun babasına kızdım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki geçen haftaki skandal ile ilgili konuştu.

Bakan kıvırdı: Çocuğun babasına kızdım

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, Sinop’ta katıldığı bir mitingde, bir çocuğun eline verilen ve üzerinde argo sözler yazan bir pankartın önünde gülümseyerek fotoğraf çektirmesi büyük tepki toplamıştı.

Bakan Özhaseki dün Habertürk’ten Kübra Par‘a verdiği röportajda bu konuya da değindi ve geri adım attı. Ancak olayın üzerinden neredeyse bir hafta sonra gelen özür ve bakanın çocuğun babasına kızdığına dair ifadeler kullanması, devlet erkanının geldiği noktayı göstermesi açısından tüm okuyucularımız açısından yeterli veri sunuyor olsa gerek.

“Çocuğun babasına kızdım”

Röportajın ilgili bölümü şu şekilde:

Sinop’taki mitingde, bir çocuğun eline verilen “Hükümeti indireceklermiş, siz benim donumu bile indiremezsiniz” pankartının önünde gülümseyerek poz vermeniz büyük tepki topladı. Neden böyle bir şey yaptınız?

Ben o gün Sinop’taydım. 5 ilçeye 1’er, 2’şer saat arayla götürdüler. Oradan oraya… Sinop’ta bazı ilçeler belki hayatlarında ilk kez bakan görüyordu, insanlar hep sokaklardaydı. Anneler-babalar, çocuklarını getirip resim çektiriyorlardı. Resim çektirmekten vallahi yoruldum. O pankartı da resim çekildikten sonra gördüm. Çocuğun babasına, “Bu nedir böyle? Bu çocuğun eline neden verdin sen bunu?” dedim. Kızdım. Sonra yolumuza devam ettik. Sinop’un bir köyünden tüm Türkiye’ye yayılacağı aklıma gelmedi. Farkında değildik meselenin büyüdüğünün.

Yapılanın yanlış olduğunu kabul ediyor musunuz?

Tabii kesinlikle! Bunun savunacak tarafı mı var Allah aşkına! Bunu nasıl savunayım ben? Böyle bir rezillik, böyle bir çirkinlik olabilir mi? Keşke olmasaydı. Üzgünüm. Başka diyecek bir şeyim yok.