Bakan Kaya: Tişörtlerini tankın egzozuna tıkayarak en büyük inovasyon örneğini gösterdiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, tankın egzozuna tişört tıkamayı 'inovasyon' örneği olarak gösterdi.

Bakan Kaya: Tişörtlerini tankın egzozuna tıkayarak en büyük inovasyon örneğini gösterdiler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, imam hatip derneğinin düzenlediği ‘inovasyon’ konulu bir zirvede konuşma yaparken kullandığı bir ‘inovasyon’ örneği gündem oldu.

İstanbul Bahçelievler’deki 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ÖNDER İmam Hatipliler Derneği  tarafından düzenlenen “Aileli Okul İnovasyon Zirvesi”nde konuşan Kaya, 15 Temmuz günü kışlalardan çıkan tankların egzozuna tişört tıkamanın en büyük ‘inovasyon’ örneği olduğunu ileri sürdü.

Kaya, “Bir tankın 15 Temmuz’da nasıl durdurulacağını şehitlerimiz ve gazilerimiz bilmiyordu. Tişörtlerini tankın egzozuna tıkayarak, aslında en büyük inovasyon örneğini gösterdiler. Şehitlerimiz, gazilerimiz tankları tişörtleriyle durdurdular. Hiçbir şekilde kimsenin aklına gelmeyecek fikirler, o gece bizim evlatlarımızın aklına gelmişti” dedi.

İmam hatipliler dünyaya yön veriyormuş

Hızını alamayan Bakan Kaya, imam hatip okulları mensuplarının bugün “Türkiye’ye ve dünyanın geleceğine yön veren insanlar” olduğunu iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte dün Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yaptıklarını hatırlatan Kaya, “Çok duygulandık, gururlandık. İmam hatipli diye alay ettiler. Önüne sürekli engeller çıkarttılar, ‘muhtar bile olamaz’ dediler ama O, hamdolsun inancından, hiçbir şekilde kararlılığından taviz vermeden, engellere aldırmadan yoluna devam etti. Bugün hem ülkesinin, milletinin hem de ümmetin istikamet çiziyor. Elhamdülillah bir dünya lideri oldu” diye konuştu.