Bakan Işık'tan askere çağrılan o polisler için açıklama: Silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacaklar

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ihraç edilen polis memurlarının askerlik yapma zorunluluğuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Işık'tan askere çağrılan o polisler için açıklama: Silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacaklar

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ‘FETÖ’ soruşturmaları sebebiyle emniyetten ihraç edilen polis memurlarının askerlik yapma zorunluluğuyla ilgili açıklama yaptı. Işık, sözkonusu polislerin geri hizmetlerde tutulmak üzere, ‘silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacağını’ söyledi.

“Bunlar bir terör örgütü mensubu olduğu için ihraç edildi, bunlar nasıl askerlik yapacak’ sorusu da son derece önemli bir soru” diyen Işık’ın açıklamaları şöyle:

“FETÖ soruşturmaları sebebiyle emniyet teşkilatımızdan ihraç edilenlerin askerlik yapma zorunluluğu var, bu bir mecburiyet. Öncelikle sayı olarak şu anda emniyetin bize ilk etapta gönderdiği sayı bin 590 ancak çalışmalar devam ediyor. Tespitler yapıldıkça askerlik görevini ifa etmesi için bu isimler bize gönderilecek ve biz de bu isimleri askere almak için gerekli çalışmaları yürüteceğiz.”

‘Sakıncalı piyade” uygulaması

“Bunlar bir terör örgütü mensubu olduğu için ihraç edildi, bunlar nasıl askerlik yapacak’ sorusu da son derece önemli bir soru. Nasıl askerlik yapacakları konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin aslında geçmişe dayanan ciddi bir birikimi var. Yani kamuoyunun eskiden ‘sakıncalı piyade’ diye bildiği, aslında askerlik yapması noktasında birtakım sıkıntıların olduğu isimlerle ilgili bir geri hizmet ve idari faaliyetlerde bunlar daha çok görevlendirilecek. Silahsız ve mühimmatsız nöbetlerde bulunacaklar. Ayrıca gözetim ve kontrol altında askerlik hizmetlerini ifa edecekler.”

http://gazetemanifesto.com/2017/01/13/fetoden-ihrac-edilen-10-bin-polise-askerlik-suprizi/