Bakan Işık: Fırat Kalkanı'na kamu çalışanları ve işçiler de katılacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Fırat Kalkanı harekatında IŞİD'den temizlenen bölgelerde kamu çalışanları ve işçilerin çalıştırılabileceğini söyledi.

Bakan Işık: Fırat Kalkanı'na kamu çalışanları ve işçiler de katılacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TSK’nın cihatçı ÖSO’ya bağlı gruplarla birlikte Suriye topraklarında sürdürdüğü Fırat Kalkanı harekatına Türkiye’de kamu çalışanları ve işçilerin de katılabileceğini söyledi.

680 sayılı KHK ile, Türk ordusunun gönderilmesine karar verilen ülkelerde kamu çalışanları ve işçilerin geçici olarak görevlendirilebilmesine imkan tanıdığını belirten Işık, operasyonların ardından IŞİD’den alınıp ÖSO kontrolüne verilen bölgeler için “Orada hayatı tekrar canlandıracak, normalleştirecek adımlar atılacağını’ diye konuştu.

Işık’ın açıklamaları şöyle:

680 sayılı KHK…

“El-Bab’tan bugün yarın çekiliriz diyemeyiz. Biz orada işgal amaçlı bulunmuyoruz. Suriye’nin istikrar kazanması Türkiye için önemli. Kendi güvenliğimizi sınırlarımız içerisinde sağlamamız imkanı olmadığını artık herkes gördü.

680 sayılı KHK, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların (işçiler dahil), Türk ordusunun gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görevlendirilebilmesine imkan tanıyor. Kamu çalışanları, normalde yurtdışına uluslararası anlaşmalarla çıkıyor.”

“Kamu çalışanları iştirak etmeli”

“Suriye’de biz şimdi El-Bab’a kadar gittik, 2 bin kilometrelik alanı DAEŞ’ten temizledik. ‘Ne haliniz varsa görün. Sıkıntı, yokluk içerisinde yaşayın’ deme hakkımız yok. Orada hayatı tekrar canlandıracak, normalleştirecek adımlar atıyoruz. Cerablus’ta, Rai’de, diğer bölgelerde insani faaliyetler yürütüyoruz. Bu faaliyetlere kamu çalışanlarının da zaman zaman iştirak etmesi gerekebiliyor. Diyelim ki kepçe operatörü, orada altyapı çalışmasında kanal açabiliyor veya karayollarından belki gerektiğinde bir ekibin orada işlem yapması gerekebiliyor.”