Bakan Fakıbaba Kılıçdaroğlu'nu rahatlattı: Etler dualarla kesiliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'besmelesiz et' eleştirisine yanıt verdi.

Bakan Fakıbaba Kılıçdaroğlu'nu rahatlattı: Etler dualarla kesiliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yurtdışından satın alınan etlerin özellikle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gelen ‘besmelesiz kesildiği’ yönündeki eleştiriye yanıt verdi.

“Et, Avrupa’dan geliyor. Bizim oradaki kasaplar da Müslüman kasaplardır. Dualarla bu etler kesiliyor.” diyen Fakıbaba “Ben yemediğim bir eti asla başkasına yedirmem. Bu konuda çok samimiyim.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, sözkonusu etleri islami açıdan eleştirerek “Bir sefer bunlar besmelesiz kesildi. Bu lop etin nereye gitmesi lazım? Saraya gitmesi lazım. Onların yemesi lazım. Niye saraya gitmesi lazım? Adam kul hakkı yemeye alışmış, besmelesiz et yese ne olur, yemese ne olur? Millete yedirmesinler, saraya götürsünler. Sarayda istedikleri kadar yesinler.” demişti.

“Annem yarım kilo etle iki yemek yapardı”

Fakıbaba, kilogramı KDV dahil 29 liradan satılacak kıyma ve 31 liradan satılacak kuşbaşı için yapılan fiyat düzenlemeleriyle ilgili “Dar gelirli ve gariban insanlar da et yiyebilsin. Babam yarım kilo et alır, annem onu iki yemek yapardı.” derken, satış yetkisinin market tekelleri  BİM ve A-101’e verilmesiyle ilgili de daha önceki açıklamasını tekrarlayarak “Bu konuda 8 market müracaatta bulundu ama 81 ilde şubesi olan 2 market var. Biz de bu iki markete verdik.” diye konuştu.