Bahçeli'den Zafer Çağlayan açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'ye Zafer Çağlayan konusunda da destek çıktı.

Bahçeli'den Zafer Çağlayan açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  AKP’ye ABD’de tutuklanan eski bakan Zafer Çağlayan konusunda da destek çıktı.

MHP lideri, Çağlayan hakkında verilen tutuklama kararı için “ABD, Türkiye ile dost ve müttefik ilişkinin çok çok ötesinde, Türkiye aleyhine gelişebilecek olaylara sebebiyet veren bir tavır ve politika izliyor. Bu yanlıştır.” diye konuştu.

Habertürk‘e konuşan Bahçeli’nin gündeme ilişkin açıklamalarından bazıları şöyle:

2019 seçimi: Tansu Çiller ile bizim resmimizi koymak suretiyle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde bizlerin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev üstlenebileceğimizi, böylelikle de Sayın Cumhurbaşkanı’nın 3 Kasım 2019 tarihinde seçilebileceğine dair bir konuyu gündeme getiriyorlar. Çok yanlış bir yol. Tasvip etmediğimiz bir yaklaşım.

MHP’den ayrılanlar: (MHP’den kopanlar Erdoğan’ın seçilmesini engelleyebilir mi?) MHP’den ayrılmış veya ayrıltılmış unsurlar üzerinden kendilerine bir siyasi destek sağlayabilecek oluşumlarla, beklenmedik balon şişirmeleriyle meşgul oluyorlar. Bu bayram balonu gibi patlarsa ne olur? Sadece birileri için gürültü yaratır.

Akşener’in partisi: Siyasette tükenmişler, siyasette bir tıkanıklıktan bahsederek kendilerine aşı yapmaya çalışıyor. Şu an 101 tane siyasi parti var. Siyasi partileri bölerek yeni bir siyaset üretme, Türkiye açısından belli isimleri parlatıp sonra çöplüğe atmak demektir.

Zafer Çağlayan’a tutuklama: ABD, Türkiye ile dost ve müttefik ilişkinin çok çok ötesinde, Türkiye aleyhine gelişebilecek olaylara sebebiyet veren bir tavır ve politika izliyor. Bu yanlıştır.

Gerici müfredat: Tartışmaların boyutu ve derinliği henüz belli değil. Bulanık suda balık avlamayı sevmiyorum. Balık tutmasını da bilmiyorum.

MHP’nin 18 Mart kurultayında adaylık: Biz görevimizin başındayız ve yolumuza devam ediyoruz. Büyük kurultay sürecine girdiğimizde MHP’nin nasıl bir demokratik süreç içerisinde faaliyet göstereceğine herkes şahit olacak. Erken demokrasi çığırtkanlığı yapanlar da; “Keşke biraz sabretseymişiz, gayet de iyi olurdu” diyeceklerdir.