Bahçeli'den "MHP'li bakanlar" yanıtı

MHP lideri Bahçeli, yeni hükümette yapılacak değişiklikler arasında "MHP'li bakanlar"ın da olacağına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Bahçeli'den

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP’nin başına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçmesiyle hükümette yapılacak değişiklikler arasında “MHP’li bakanlar”ın da olacağına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, ‘MHP’li bakan’ iddiaları için “MHP nasıl bir partidir ki başkalarının eksiği, gediği için yama yapsın” dedi.

Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

“MHP’nin koalisyon ortağı olacağı ifade edilmektedir. Bu tamamen yanlış bir kanaattir. Bu arkadaşlarımızı basın olarak görevlerini yaparken saygı duruyorum ama biraz da uyarıyorum. Şu anda hükümet görevinin başındadır. Hükümette değişiklik kanaati AK Parti’lilere aittir. Bu onların işidir. MHP güçlü bir partidir. Özgül ağırlığımız çok çok yüksektir. Gün gelir, MHP’ye de tek başına iktidar nasip olur. MHP nasıl bir partidir ki başkalarının eksiği, gediği için yama yapsın. 66. Hükümet de kurulsa koalisyona ihtiyaç yok. Kim davet ederse etsin söylediklerim geçerlidir.”