Bahçeli'den idam çağrısı: Bu bahsi acilen kapatalım

MHP lideri Devlet Bahçeli, idam cezasının geri gelmesi talebi için "Gecikmeyin" çağrısı yaptı.

Bahçeli'den idam çağrısı: Bu bahsi acilen kapatalım

MHP lideri Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girşiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meydanlarda sık sık dile getirdiği idam cezasının geri gelmesi talebi için “Gecikmeyin” çağrısı yaptı.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Bahçeli, idam cezasının geri getirilmesi konusu ile ilgili olarak AKP’ye “Tekrar ediyorum ve bir kez daha kararlığımı açıklıyorum. İdam cezasının getirilmesi hususunda MHP bütün gücüyle vardır ve burdadır; bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam. İşte er meydanı işte Türkiye Büyük Millet Meclisi.”

Yeni parti iddiaları: Hak ettiklerini bulacaklar

Bahçeli, Meral Akşener liderliğindeki muhaliflerin yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin de, “16 Nisan’dan sonra yeni parti için mekik dokuyan, zemin yoklayanlar hayal aleminden hala çıkamayan mahluklardır… MHP’ye engel olmak, zayıflatmak için rekabete girenler, hak ettiklerini bulacaklardır ve bulmaya da başlamışlardır. Hiçbir zaman akıllardan çıkarılmasın ki bizim için siyaset; kısa vadeli kişisel çıkarların dirsek dirseğe yarıştığı bir koşu parkuru değildir… Durmadan kostüm değiştirenlerin, nabza göre şerbet verenlerin tiyatro sahnesi değildir… İlkeliyiz, iradeliyiz, ilk günkü gibi heyecanlı ve azim doluyuz.” ifadelerini kullandı.