Bahçeli'den açıklamalar: Referandum savaş sebebi sayılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da partisinin genel merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenliyor.

Bahçeli'den açıklamalar: Referandum savaş sebebi sayılmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da partisinin genel merkezinde gündeme dair basın toplantısı düzenliyor.

Bahçeli, IKBY’de 25 Eylül’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu için tepkisini ‘Referandum savaş sebebi sayılmalıdır” diyerek gösterdi.

Bahçeli’nin açıklamasından bazı başlıklar şöyle:

IKBY referandumu

Barzani’nin korsan referandumuna mesafeli tavrı, Rusya ve ABD’nin yükselen itirazı önemlidir. Kandil, Sincar yok edilmelidir. Kandil dümdüz edilmelidir. Terörizm bekçilerine öldürücü vuruş derhal yapılmalıdır. Referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer alınmaldır. Bu referandum Kürdistan provasıdır. Türkiye için gerekirse de savaş sebebi sayılmalıdır. Peşmerge yönetimi Türk milletinin sabrını daha fazla zorlamaktan vazgeçmelidir. Eğer ki, milli bekamıza yönelmiş tehditler yok edilmezse savunma güçlükleri karşımıza çıkacaktır.

YPG’ye yardımlar

ABD, tırlar dolusu silahı noel hediyesi gibi veriyor. ABD’nin silah, cephane ve eğitim desteği verdiği PKK/YPG’ye yeni bir örgüt kurdurup Fırat Kalkanı bölgesine saldırtmanın şartlarını oluşturması dostlukla bağdaşmamaktadır. Bu cani kimi, nereden, nasıl atacaklarını zannetmektedirler. Türk milletinin seri katillere pabuç bırakacak, acziyet ve zayıflık içinde olmadığı kısa sürede gösterilmeli, gereği neyse yapılmalıdır.

İdlib’e operasyon

Suriye’nin İdlib şehrine operasyonla ilgili planlar Türkiye’nin iyice köşeye sıkıştırılması emelidir. ABD’nin Suriye temsilcisinin Türkiye sınırında El Kaide varlığını dile getirmesi maksatlıdır. İran Genelkurmayı’nın 3 günlük teması, ABD Savunma Bakanı’nın gelişi anlamlı ve dikkat çekicidir. Rusya’nın kafası karışıktır, ABD ise Türkiye’yi bir oldu bittiye getirmenin, PKK’ya alan açmanın kurnazlığı içindedir. PKK’ya karşı İran’la operasyon hazırlığı bize göre olumludur. Terör sorununun üstesinden öncelikle bölge ülkelerinin karşılıklı çıkarları gözeterek yardımlaşma çabaları ile gelinebilecektir.