Bahçeli'den Abdullah Gül'e tepki: Nezaketsizlik...

MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AKP'nin Kayseri'deki 'Evet' mitingine katılmamasını eleştirdi.

Bahçeli'den Abdullah Gül'e tepki: Nezaketsizlik...

MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AKP’nin Kayseri’deki ‘Evet’ mitingine katılmamasını eleştirdi.

Abdullah Gül, AKP’nin referandum kampanyası kapsamında dün düzenlediği Kayseri mitingine davet edildiği halde katılmamıştı. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan  da daha önce katılacağı açıklanan Kayseri mitingine gitmedi.

‘Evet’çi cephenin AKP’den sonraki ikinci adresinin lideri olan Bahçeli, Gül’ün mitinge katılmamasını “nezaketsizlik” olarak niteledi.

Bahçeli, konuya ilişkin şunları söyledi:
“2007 yılında, şimdiki Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan), Başbakan olarak, göstermiş olduğu aday Gül ile birlikte Kayseri’ye gitmişler, mitingde elele vermişlerdir. Şimdi Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı yapmış olan da Gül’dür. İki sebepten ötürü Gül’ün orada olması lazımdır. Birincisi Kayserili olmasından, ikincisi de kendisinin Cumhurbaşkanlığı devamında erken seçim sonrasındaki kararlılığın Kayseri’de gösterilmesinden. Bu nezaketi taşımaları gerekir.”