Bahçeli: 'Hayır' çıkarsa Türkiye yeni darbelere gebe

MHP lideri Devlet Bahçeli, referandumdan 'Hayır' sonucu çıkması halinde Türkiye'nin yeni darbelere gebe olduğunu iddia etti.

Bahçeli: 'Hayır' çıkarsa Türkiye yeni darbelere gebe

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin referandum kampanyası kapsamında Bursa’da düzenlediği ‘Evet’ mitinginde, referandumdan ‘Hayır’ sonucu çıkması halinde Türkiye’nin yeni darbelere gebe olduğunu iddia etti.

“CHP’nin frenini patladığını” söyleyen Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla ilgili “15 Temmuz’u ağzına almıyor. Eleştirilerini sürdürüyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, şanzumanı dağılmış, göremiyor” derken, referandumdan ‘Hayır’ sonucu çıkması halinde Türkiye’nin yeni darbelere gebe olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, Rusya’nın Suriye’nin YPG kontrolünde bulunan Afrin kentinde “Ateşkes İzleme Merkezi” oluşturmasına da tepki gösterdi.

MHP liderinin açıklamalarının ilgili bölümleri şöyle:

“Hepimizi yiyip bitirecekti”

“15 Temmuz’da parçalanmanın kıyısında durduk. Felaket hepimizi yiyip bitirecekti. Böyle durumlarda sistemsel değişimler normaldir, beklenmelidir. ‘Hayır’da ısrar eden CHP lideri 15 Temmuz’u ağzına almıyor. Eleştirilerini sürdürüyor. Aslında kendi partisinin freni patlamış, şanzumanı dağılmış, göremiyor.

“Hayır çıkarsa…”

Hayır çıkarsa Türkiye’nin yeni darbelere gebe olduğunu ya anlamıyor ya da kafası almıyor. CHP’nin yanında eli kanlı PKK, FETÖ, ‘Hayır’cı yoldaşları varken çok şükür bizim yanımızda Bursa vardır, Türk milleti ayaktadır. Elbette hevesleri kursaklarında kalacaktır. Bursa hak ettiği demokrasi dersini verecektir.

“‘Cumhuriyet elden gidiyor’ demelerine bakmayıp…”

Bunlar kaçamayacak. 16 Nisan’dan sonra yakayı ele vereceklerdir. Biz bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Küresel güçlerin bölgemizdeki kanlı tezgahlarını devletle birlikte olarak dağıtacağız. Hayırsızların, hayır kuşağında buluşmuşların, ‘Cumhuriyet elden gidiyor, diktatörlük geliyor’ demelerine bakmayıp, ‘Evet’ diyeceğiz. Biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz”

“Rusya, Esed, PYD, ittifak halinde”

20 Mart günü yabancı bir haber ajansı Rusya’nın Afrin’de üs kuracağını duyurmuştur. Rusya ise üs değil ateşkes izleme merkezi olacağını açıklamıştır. Ne var ki gerçekler Rusya’nın iddia ettiğinin tam tersidir. Rusya’nın Afrin’e zırhlı araçlarla, askeri birlik yığdığı görüntülenmiş ve suçüstü basılanlar belgelenmiştir. PYD, PKK ofisleri Moskova’dadır. Rusya, Esed, PYD, YPG ittifak halindedir. ABD ise bu koalisyona örtülü destek vermektedir. Suriye’nin bölünmesi konusunda derin ve tesirli bir işbirliği yapılmaktadır. Bu durum Türkiye için güvenlik sorunudur. “