Bahçeli'den AKP'yle ağız birliği: 'Evet' çıkmazsa Türkiye karmakarışık olur

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin başkanlık kampanyasına izleyeceği yol haritasına dair açıklamalar yaptı.

Bahçeli'den AKP'yle ağız birliği: 'Evet' çıkmazsa Türkiye karmakarışık olur

AKP’ye ‘başkanlık sistemi’ desteği için partisini siper eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, referandumdan ‘Evet’ sonucu çıkmazsa Türkiye’nin karmakarışık olacağını öne sürdü. Bahçeli, “Biz gidip ‘evet’ i anlatmazsak kimse ‘evet’ demez.” itirafında bulunarak da partisinde yaşanan ayrışmayı gözler önüne serdi.

Partisinin kuruluş kutlamaları çerçevesinde MHP’yi izleyen gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesine ilişkin soruları yanıtladı.

“‘Evet’ çıkmazsa Türkiye karmakarışık olur”

Al Jazeera Türk’ten Gonca Şenay‘ın aktardığına göre Bahçeli, gazetecilerin referanduma ilişkin değerlendirmelerinde “ülkenin bekası” vurgusu yaptığını hatırlatarak sorduğu “Hayır çıkarsa, bu sistem geçmezse ne olur?” sorusuna da “Karmakarışık olur Türkiye. Bundan yararlanmak isteyen çevreler çıkabilir.” diye yanıt verdi.

“Biz anlatmazsak kimse ‘Evet’ demez”

Bahçeli, partisinin kampanya sürecinde AKP ile birlikte hareket etmesini doğru bulmadığı yönündeki görüşünü de bir kez daha dile getirdi. İki partinin de kampanyasını kendi gerekçeleri doğrultusunda yürüteceğini söyleyen MHP lideri, her şeye rağmen bazı kavramların çelişkilere fırsat vermeden ‘ağız birliği’ içinde kullanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Referandum kampanyasında kendisinin de mitingler düzenleyeceğini söyleyen Bahçeli, “Biz gidip ‘eve’ti anlatmazsak kimse ‘evet’ demez. Karar verdiğin bir şeyi yapacaksın” diye konuştu.

MHP referandum sürecinde partisinin izleyeceği stratejiyi haftasonunda Konya’da yapılacak toplantıda belirleyecek.